Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån Anton Persson

Torsby redo att möta mildgrader och tuffare restriktioner

22 JAN 2021 17:49
Den första deltävlingen av Volkswagen Cup genomfördes för två helger sedan i Östersund. Kylan som inramning från den gången har övergått till varmare väder i Torsby som nu står redo att bjuda in till distans- och sprinttävlingar i klassisk stil.
  • Skapad: 22 JAN 2021 17:49

—Vi har plusgrader som tar på natursnön. Den ordinarie sprintbanan genomförs som planerat men vi kortar eventuellt ner den planerade 5-kilometersslingan till 3.3 eller 3.75 kilometer för distansloppet, säger tävlingsledaren Anna Backen Andersson.

Sedan Östersundstävlingarna har regeringen stramat åt coronapandemins restriktioner ytterligare. Maximalt 1 person per 10 kvadratmeter gäller vilket tävlingsarrangören nu ska efterfölja.

—Vi har tagit del av erfarenhet vi har fått in från de som deltog i Östersund. I Torsby har vi klarat oss relativt lindrigt från smitta så nu gäller det att efterfölja restriktionerna. I exempelvis de vallabodar vi hyr ut kommer vi vara hårda med att gränsen på 1 person per 10 kvadratmeter efterföljs. Vi har naturligtvis ögonen på oss på Länsstyrelsen och efterföljs inte restriktionerna kan tävlingarna stängas ned, säger Backen Andersson allvarsamt.

Tidigare i veckan stod det klart att Sportbladet fortsätter sända resterande del av Volkswagen Cup-säsongen. Vid tävlingarna i Östersund nådde sändningarna en halv miljon tittare, för arrangören har det stor betydelse.

—Dels betyder det jättemycket att vi får beläggning på hotell och restauranger i byn som verkligen kämpar i dessa tider. Sportbladets medverkan motiverar oss ytterligare till att genomföra tävlingarna, det är viktigt att vi får visa upp vår fina anläggning, att vi får visa upp miljön som skidgymnasiet använder och att vi får visa upp våra fantastiska sponsorer.

 

Lördag

 

 

9.00

tv.skidor.com

Sprintprolog

11.15−13.00

Sportbladet

Finaler Sprint, klassiskt

 

Söndag

 

 

10.00−11.30

Sportbladet

15k, klassiskt, herrar

12.00−13.00

Sportbladet

10k klassiskt, damer

Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info