Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Träna Tillsammans – rörelseglädje för både barn och vuxna

24 SEP 2021 11:00
Att få vara aktiv och testa nya utmaningar i en tilltalande miljö önskar vi att så många som möjligt ska få uppleva. Tänk då att få göra det tillsammans barn och vuxna i just er skidförening.
  • Skapad: 24 SEP 2021 11:00

Hösten är här och många föreningar har just dragit igång sin träningsverksamhet igen efter sommaren. På grund av pandemin har vi under en tid inte haft möjligt att öppna upp för nya träningsgrupper och locka fler individer till vår idrott. Men nu är det möjligt igen!

Vi vet dessutom att många under den här tiden hittat ut i skog och natur, både för träning och familjeaktivitet. Just den kombinationen finns det alla förutsättningar till genom längdskidåkningen och all fantastisk barmarksträning i våra föreningar.

Genom att använda konceptet Träna Tillsammans får föreningen tips och stöd i hur de kan bjuda in både nya och tidigare medlemmar till en aktivitet där barn och vuxna tränar tillsammans.

I aktiviteter för de yngre barnen behövs fler vuxna för att en aktivitet ska flyta på, genom att inkludera föräldrarna når ni flera positiva effekter. Föräldrarna är aktiva tillsammans med sina barn i stället för att stå bredvid och titta på. Ledaren kan fokusera på ledarskapet och aktiviteten, då varje barn har stöd av en vuxen med övrigt som ett mindre barn ibland behöver hjälp med. Men framför allt är det väldigt givande för barn att få vara aktiv tillsammans med en förälder och barn brukar verkligen älska att utmanas med eller mot sina föräldrar. Eller varför inte med en mor- eller farförälder?

Det ger även ett gyllene tillfälle att involvera och inkludera nya föräldrar i föreningslivet på ett naturligt sätt.

I materialet finns fem färdigplanerade träffar för såväl barmark som snö. Dessutom finns ytterligare förslag på aktiviteter att göra och tips till dig som ledare.

Självklart går det även ypperligt att bjuda in föräldrarna till en befintlig träningsgrupp vid några utvalda tillfällen och då ta inspiration från aktiviteterna i materialet.

Här hittar ni materialet (extern länk)

Frågor eller funderingar, kontakta
Jenny Limby, This is a mailto link

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info