Hoppa till sidans innehåll

Tre svenskar på pallen i supersprinten

17 SEP 2021 23:30
Under den andra tävlingsdagen på rullskid-VM blev det tre svenska medaljer genom Linn Sömskar, Ludvig Berg och Anton Grahn.
  • Skapad: 17 SEP 2021 23:30

Gårdagens guldmedaljör Linn Sömskar var snabbast i kvalet och tog sig enkelt fram till final. Där blev dock ryskan Olga Letucheva för svårt motstånd på den snabba 200-meters banan. Jackline Lockner hade femte tid i prologen och åkte sedan ut i kvartsfinalen mot norskan Julie Henriette Arnesen som slutade på en tredjeplats. 

I herrarnas juniorklass blev det två svenskar på pallen genom Ludvig Berg som tvåa och Anton Grahn på tredjeplats. Ludvig gjorde ett bra kval och hade femte kvaltid medan Anton var tia. I semifinalen fick de möta varandra och då var det Ludvig som var starkast och tog sig till A-final där Pavel Makarov från ryssland blev för hårt motstånd. Anton som åkte bättre och bättre för varje lopp kunde åka hem bronset i B-finalen. Harald Ekenberg slutade sexa och Malte Jutterdal på en 15:e plats.

Erik Silfver och Alfred Buskqvist kvalade in som 14:e respektive 16:e.Båda åkte sedan ut i åttondelsfinalerna. Vann gjorde italienaren Emanuele Becchis före Dimitriy Voronin från Ryssland. Trea blev Ivan Zhilinskiy också han från Ryssland. 

Mira Göransson slutade på en elfte plats i damjuniorklassen som vanns av italienskan Sabrina Borettaz.

Resultat damer seniorer
Resultat herrar seniorer
Resultat damer juniorer
Resultat herrar juniorer

Imorgon eftermiddag är det Teamsprint. Sverige kommer ställa upp med lag i tre av de fyra klasserna. Tävlingarna drar igång klockan 15:00.

Skribent: Hanna Seppas
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info