Hoppa till sidans innehåll
Förra året skrällde hon och vann JVM-sprinten. I år blev det ett brons i U23-klassen efter en dramatisk final.

U23-brons till Louise Lindström

11 FEB 2021 17:11
Förra året slog Louise Lindström till med en skrällseger i JVM-sprinten. I år skulle hon kamma hem ytterligare en medalj, men i U23-klassen. Denna gång ett brons.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2021 17:11

Under onsdagens skulle egentligen U23-sprinten ha avgjorts. Men på grund av kyla flyttades tävlingen fram till torsdagen. Det var kyligt då också men tävlingarna gick att genomföra. Och tur var väl det för Louise Lindström, som återigen lyckats pricka formen till mästerskapet.

Louise visade direkt i kvalet att hon skulle bli att räkna med när hon körde in på sjätte tid och hon skulle ta sig hela vägen till final. Väl i finalen låg Högbotjejen bra till men blev stängd inför sista uppförsbacken. Hon tappade farten och såg ut att vara borträknad när hon gled in på upploppet som femma. Men efter fall på ledande Tereza Beranova från Tjeckien var hon över mållinjen som fyra. Några minuter senare var hon upplockad till tredje plats efter att ryskan Anastasiya faleeva plockats ner till sjätte plats i heatet.
– Jag har aldrig varit med om en så incident-fylld final. Det blev en händelserik eftermiddag kan man säga, säger Ida Ingemarsdotter som är tränare på plats och fortsätter:
–  Men det är fantastiskt roligt det Louise gör idag och att hon tar sig upp på pallen.  Jag tycker hon gör en riktigt bra sprint. Hon åker respektlös och tar plats. Riktigt kul att se.

Två svenska herrar, Johan Ekberg och Gustaf Berglund, kvalade sig vidare till finalerna men fick båda se sig utslagna i kvartsfinalen. Hanna Abrahamsson och Ebba Stenman försvann båda i kvalet. 
 
Imorgon fortsätter mästerskapen. Då med både juniorer och U23-or för att ta igen de tävlingar som blev framflyttade. 5/10 km fristil för juniorerna och 10/15 km för U23.

Resultat sprint klassiskt
Damer
1) Lisa Lohmann, GER
2) Hristina Matsokina, RUS
3) Louise Lindström

38) Hanna Abrahamsson
45) Ebba Stenman

Herrar
1) Alexander Terentev, RUS
2) Aron Aakre Rysstad, NOR
3) Sergey Ardashev, RUS

23) Gustaf Berglund
27) Johan Ekberg
45) Fredrik Andersson


Kompletta resultat
damer
herrar

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info