Hoppa till sidans innehåll

Ulricehamns IF satte färg på sprintfinalerna

09 JAN 2021 21:49
Två ordentliga urladdningar från Ulricehamns IF präglade dam- och herrfinalen när den andra deltävlingen av Volkswagen Cup avgjordes i Östersund under lördagen.
  • Uppdaterad: 09 JAN 2021 21:49

Sprinttävlingar i klassisk stil följde upp fredagens säsongspremiär av Volkswagen Cup. Rejäla kallgrader lade grund för hårda spår och bra förhållanden för skidåkning i Östersund. Med kortare bansträckningen än under fredagens distanslopp valde arrangören att lägga till ledarförbud längs spåren.

—Längs banan tillät vi endast funktionärer och en gemensam stab för stavlangning. Det har gått jättebra och förståelsen från klubbarna är fullständig, säger tävlingarnas kommunikationsansvarige Markus Flinkberg.

På temat coronarestriktioner fyller Flinkberg i en punkt som har tror kan komma att följa med även i tiden efter corona.

—Digitala lagledarmöten är suveräna. Mindre klubbar har många gånger få ledare på plats och att då kunna följa lagledarmötet hemifrån stugan samtidigt som man kanske fyller andra funktioner är här för att stanna.

Ulricehamns IF satte rejäl färg på både dam- och herrfinal. Först ut var Johanna Hagström som öppnade hårt och tillsammans med slutsegraren Anna Dyvik från Mora kom loss.

—Jag har inte kunnat tränat fullt ut på grund av ryggproblem så i början av dagen kändes det lite ovant med mjölksyra. Det kändes allt bättre för varje lopp, säger Anna Dyvik som noterade dagens i särklass bästa tid i finalen.

Viktor Thorn rätade under finalens första halva ut alla de frågetecken som finns runt honom till ett stort utropstecken. Efter en startrusning som påminde om den Viktor Thorn vi fick uppleva i samband med kvalvinsten vid VM i Seefeld stod uppgörelsen mellan Ulricehamnsåkaren och Umeås Marcus Grate där den sistnämnde hittade en bra position in på upploppet som lade grund för seger.

—Jag gjorde allt för att ens vara i närheten av Viktor uppför backen. Efter backen träffade jag stakningen väldigt bra resterande del av loppet. Kul att ta den fjärde raka sprintsegern i Volkswagen Cup, säger Grate om segern.

Loppets treor Evelina Settlin och Gustav Eriksson gjorde båda stabila insatser igår och går med det in i söndagens tävlingar som ledare av Volkswagen Cup.

Officiellt resultat sprint Volkswagen Cup Östersund

Totalställning Volkswagen Cup

Helgens genomförda tävlingar finnas att titta på gratis och utan registerering på tv.skidor.com. Alla tävlingar direktsänds på sportbladet.se

Skribent: Mattias Bångman

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info