Hoppa till sidans innehåll

Ungdomar involveras i arbetet för att skapa välkomnande och tilltalande tävlingar

08 DEC 2021 11:27
Svenska Skidförbundet, längd har inlett en översyn av tävlingsverksamheten för barn och ungdom. Inledningsvis genomförs ett arbete med att samla in synpunkter från unga skidåkare.
  • Skapad: 08 DEC 2021 11:27

Tävlingsöversynen är en del i Strategi 2026 och involverar många delar - progression, tävlingsformer, tävlingsklimat, inkörsport och delaktighet.

Under det här året fokuseras det extra mycket på just delaktigheten. Målet är att ha välkommande, utvecklande och tilltalande tävlingar för barn och ungdom. För att nå dit är det i första hand viktigt att ta del av deras åsikter och det arbetet är nu igång.

Första samtalen gjordes med barn och ungdomar från Upplands Skidförbund och förra veckan var Jenny Limby, barn och ungdomsansvarig för längdskidor på besök hos Sundbybergs IK – skidor.

Hos Sundbyberg var lyckan total den här dagen, då föreningen lyckats spruta upp en snöhög som möjliggjorde glädjefylld skidåkning för föreningens barn och ungdomsgrupper. Det var full fart och massor av aktivitet.

Under tiden som träningspasset pågick fick flera av barnen möjligheten att komma in i värmen för en liten pratstund med Jenny.

Innan besöket hade alla föreningens 11 – 16 åringar fått svara på en enkät med några frågor om hur de ser på längdskidåkning och längdskidtävlingar.

─ Det är verkligen intressant och spännande att höra hur barn och ungdomar beskriver vad de tycker är roligast med längdskidåkningen eller vad som är viktigt för att de ska trivas och bli peppade i samband med tävling, berättar Jenny

Arbetet med att ta del av ungas åsikter fortsätter hela året och vi uppmanar även föreningar att hitta rutiner och arbetssätt för att på ett naturligt sätt ta del av ungas åsikter. En inkluderande verksamhet blir en tilltalande verksamhet!

Har du några åsikter du vill framföra gällande tävling för unga, så är du hjärtligt välkommen att höra av dig till Jenny Limby, barn - och ungdomsansvarig, This is a mailto link

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info