Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån Efter fem år i världscupen tackar Viktor Thorn för sig.

Viktor Thorn avslutar karriären

06 APR 2021 21:52
”Alla resor har sitt slut”. Så skriver Viktor Thorn i känslomässigt inlägg på instagram där han idag förklarar att elitkarriären är över.
  • Uppdaterad: 06 APR 2021 21:52

Under tisdagen meddelade Viktor Thorn att hans elitkarriär är till ända. Efter flera års ryggproblem väljer han att ta det tuffa beslutet.
”Det har blivit dags för mig att lägga skidorna på hyllan. Jag har slitit med en krånglande rygg i snart 5 år och har kommit till det skedet att jag känner att det inte längre är värt att lägga ner all den tid det krävs för att kunna vara med i absoluta elitnivå när dom sista procenten för att kunna prestera på den nivå jag vill hindras av min rygg”, skriver Viktor på sin instagram.
 
2016 gjorde Viktor sin debut i världscupen och i Ulricehamn tidigare i vinter gjorde han sin 60:e och därmed sista världscup. Han har som bäst varit åtta i världscupen och det har han hunnit vara hela tre gånger i sprint. Men mest minns vi kanske VM i Seefeld där han överraskade och vann kvalet i sprinten. Under sin karriär har han också hunnit med att ta två SM-silver, deltagit i OS, tre junior-VM och ett U23-VM. 

”Det är ett tufft beslut då skidorna har varit en stor del av mitt liv under så lång tid så känns detta beslut ändå rätt. Skidorna har och kommer alltid vara en stor del av mitt liv och jag är tacksam för allt som denna idrott har gett mig och jag kommer kommer alltid vara en skidåkare men bara inte på elitnivå längre. Tack till alla som har hjälpt mig och stöttat mig under min karriär, ingen nämnd ingen glömd”, skriver han.

Vi önskar honom all lycka i framtiden och lycka till i helgen då han gör sina sista tävlingar.

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info