Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

VM-guld på teamsprinten

18 SEP 2021 22:12
Idag klaffade allt för Alfred Buskqvist och Erik Silfver och de kunde efter ett mycket väl genomfört lopp åka hem VM-guldet i teamsprint.
  • Skapad: 18 SEP 2021 22:12

Killarna körde fem varv var på den 2,2 kilometer långa banan och fram till de sista två sträckorna var det sex lag med i täten. Men på Buskqvist sista sträcka spräckte han tillsammans med italienaren Matteo Tanel fältet och gick ifrån de övriga. Erik Silfver fortsatte sedan att hålla ett högt tempo, vilket italienaren Francesco Becchis inte klarade av. Silfver gick i mål ohotad med 2,2 sekunders marginal till Ragnar Bragvin Andresen som förde Norge till silvret. Ukraina blev trea, 3,4 sekunder efter Sverige och Italien kom först på fjärde plats. 

Dessvärre gick det sämre för damerna. Efter två sträckor låg Jackline Lockner och Linn Sömskar med i täten men på den tredje sträckan tappade Jackline några metrar som Linn sedan kunde ta ikapp men när det var dags för den näst sista sträckan så orkade inte Jackline utan växlade som fyra en bra bit bakom Ukraina på tredjeplats. En lucka som Linn aldrig lyckades ta ikapp. Svenskorna slutade på en fjärde plats, 1,6 sekunder från Ukraina som tog bronset. Ryssland med Anna Grukhvina och Natalia Nepryaeva vann med god marginal före Italien som var 13,6 sekunder efter.

Juniorkillarna, Anton Grahn och Ludvig Berg såg länge ut att knipa en medalj då de låg med i täten under hela loppet. På sista sträckan ryckte Ludvig ifrån Ryssland och ledde med några meters marginal när Ludvigs rullskida lossnade och han föll. Svenskarna fick se sig passerade av fyra lag och slutade på en femteplats. Ryssland vann före Ukraina och Italien.

Resultat herrseniorer
Resultat damseniorer
Resultat herrjuniorer
Resultat damjuniorer

Imorgon förmiddag avslutas tävlingarna i Italien med ett klassiskt masstartslopp på 13/15 km som avslutas med att ta sig upp för Alpe Cermis. Tävlingarna startas 10:45.

Skribent: Hanna Seppas
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info