Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Charlotte Kalla på upploppet i årets första VW-cup i Östersund

VW-Cup i Gällivare ställs in – ny arrangör eftersöks

08 MAR 2021 11:51
Det rådande läget och den ökade smittspridningen gör att Gällivare Skidallians inte fått medgivande från kommun och regionens smittskydd att arrangera tävlingarna i Gällivare.
  • Uppdaterad: 08 MAR 2021 11:51

Kort efter beskedet som löd att regionens smittskydd avråder från att hålla tävlingar såsom läget är och förväntas vara de kommande veckorna togs beslutet att ställa in VW-cuptävlingarna i Gällivare.

─ Detta får givetvis tråkiga konsekvenser för hela VW-cup. Tävlingarna i Gällivare skulle bli avslutande för säsongen, säger Daniel Fåhraeus, som är Längdchef på Svenska Skidförbundet.

Skidförbundet har nu på morgonen beslutat om att söka en ny arrangör som skulle kunna, på kort varsel, arrangera en avslutande VW-cuptävling. Förutsättningarna för att hitta en alternativ arrangör finns men tiden är en avgörande faktor. De datum som är aktuella är 20-21 mars alternativt 27-28 mars.

─ Vi tycker det är oerhört tråkigt att hamna i denna situation. Tävlingarna har förberetts med stort och brett engagemang och jag är övertygad att om det allmänna Corona läget hade varit gynnsammare hade vi erbjudit väldigt fina tävlingar i Gällivare, säger Leif Johansson från Gällivare Skidallians.

─ Vi har påbörjat arbetet med att ta kontakt med föreningar som vi vet har de praktiska förutsättningarna för att kunna ta emot ett arrangemang på denna nivå. Det handlar dels om att de har kapacitet att hantera tävlingen på ett smittsäkert sätt, dels att de har tillgång till homologiserade banor som reglementet kräver, avslutar Fåhraeus.

Beslut om ny arrangör och plats ska tas senast torsdag den 11 mars.

 

 

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info