Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: MATHIAS BERGELD

Webbinarier för juniorer och seniorer

09 FEB 2021 10:45
Är du en tävlingsaktiv längdskidåkare? Eller är du tränare inom denna kategori av längdskidåkare? I så fall har vi nöjet att tipsa om webbinarierna "Mental träning för juniorer och seniorer" och "Individualisering av träning - fysiologiska profiler".
  • Uppdaterad: 09 FEB 2021 10:45

I en serie av två webbinarier föreläser den idrottspsykologiska rådgivaren Anneli Östberg om mental träning. Föreläsningarna riktar sig framförallt till tävlingsaktiva längdskidåkare inom junior- och senioråldern. Junior- och seniortränare kan med fördel också ta del av webbinarierna. Under tillfällena ska ni bland annat göra en raceplan, reflektera kring hur man håller fokus på det som ska genomföras, hur man hanterar negativa tankar med mera. Det idrottspsykologiska perspektivet är viktigt för att kunna optimera prestationen i både träning och tävling.

Vid planering, genomförande och utvärdering av träning är det av stor betydelse att individualisera träningen. Under webbinariet ”Individualisering av träning – fysiologiska profiler” kommer det individuella svaret på träning att diskuteras. Finns det "fysiologiska profiler" att förhålla oss till vid träningsplanering och genomförande? Robin Isbring, SSF längdkonsulent och tidigare landslagstränare, föreläser kring vad litteraturen säger och delar med sig av sina erfarenheter.

Webbinarierna är kostnadsfria och syftar till att inspirera samt öka kunskap och förståelse inom områdena. Vi hoppas att många juniorer och seniorer samt dess tränare tar chansen att lyssna på Anneli och Robin för att få ytterligare verktyg att utveckla sig själv både psykiskt och fysiskt! Klicka på länkarna nedan för ytterligare information och anmälan till respektive webbinarium:

”Mental träning för juniorer och seniorer” – Anneli Östberg

”Individualisering av träning – Fysiologiska profiler” – Robin Isbring

För att se SSF längds övriga webbinarium kan ni klicka här

Skribent: Anders Strid
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info