Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Charlotte Kalla skänker stort bidrag till moderklubben

30 MAR 2022 14:54
Charlotte Kalla skänker 50 000 kronor till moderklubben IFK Tärendö. Detta efter att ha tilldelats Hejapriset från Svenska Spel i samband med hennes sista tävlingar i elitskrud. Pengar som nu ska investeras i föreningens ungdomsverksamhet.
  • Uppdaterad: 30 MAR 2022 14:54

Det var tätt mellan hyllningarna när Charlotte Kalla tävlade sina sista SM-tävlingar efter beskedet att hon nu lägger sin fantastiska elitkarriär på hyllan. Hon fick även motta Hejapriset från Svenska Spel. Ett pris som ger Charlotte möjlighet att skänka 50 000 kronor till en klubb som betytt lite extra.   

En klubb hon valde utan att tveka – Moderklubben IFK Tärendö. 

– Allt har sin början och allt har sitt slut. Jag har många att tacka som bidragit under min äventyrliga resa som skidåkare. Men klubben i mitt hjärta är och förblir alltid IFK Tärendö, säger Charlotte Kalla. 

Pengar som nu ska investeras i föreningens ungdomsverksamhet. För IFK Tärendö betyder stödet mycket. 

– Det är fantastiskt roligt att Charlotte vill skänka Hejapriset till hennes moderförening IFK Tärendö och ungdomsverksamheten här. Vår plan är att inhämta ungdomarnas önskemål om vad vi kan göra för att utveckla och stimulera ungdomsidrotten inom IFK Tärendö och utifrån det använda pengarna, säger Maj-Lis Ejderlöf, ordförande IFK Tärendö. 

SM-veckan i Piteå var Charlotte Kallas sista tävlingar som elitidrottare. Under lördagen fick hon ta emot Hejapriset och publikens jubel när en fantastisk skidåkare och karriär hyllades.

– Det var ledarna hemma i Tornedalen, med Sven Vinsa i spetsen, som fick mig på spåret och tidigt älska längdskidåkning. Vi räknade inte minuter och sekunder, det var skid- och rörelseglädjen som gällde på träningarna. Tävlingsresultaten hade underordnad betydelse, länge. Gemenskapen, och det att få utöva sin sport på egna villkor, grundade mitt skidintresse i all sin enkelhet. Steg för steg tog vi utvecklingen framåt, mot UDM och USM och små formtoppningar, säger Charlotte Kalla. 

 – Jag fick växa in i elitidrotten med sans och balans innan de stora utmaningarna väntade. När nu cirkeln sluts i min idrottskarriär är valet givet, IFK Tärendö förtjänar pengarna. Och inte bara det, utan all kärlek och respekt för det klubben gjort för mig. Jag är evigt tacksam, avslutar hon. 

Joakim Mörnefält, kommunikationsdirektör på Svenska Spel, betonar vikten av att ge tillbaka till ungdomsidrotten. 

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för Charlotte Kalla, en av våra främsta atleter någonsin, att ge tillbaka till en förening som betyder mycket för henne. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att IFK Tärendö kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Joakim Mörnefält.    

Skribent: Astri Lindbäck
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info