Hoppa till sidans innehåll

Evelina Settlin avslutar sin elitsatsning

14 APR 2022 07:00
Evelina valde att avsluta sin elitkarriär på sin favoritplats på jorden – hemma på Hallstaberget under Smart Energy Cup. Hon debuterade på världscupen redan 2012 och gjort över 90 starter i världscupen. Nu är det dags för ett nytt kapitel.
  • Skapad: 14 APR 2022 07:00

Det var under SM-veckan i Piteå som Evelina Settlin meddelade att det var dags att lägga tävlingsdräkten på hyllan efter säsongen. Hon avslutade sin elitkarriär på vad hon själv beskriver som sin favoritplats på jorden  hemma på Hallstaberget. Och det gjorde hon även med fina resultat, bland annat att åka på tredje bästa tid under söndagens jaktstart på Smart Energy Cup i Sollefteå. En prestation som innebar en femteplats i Evelinas sista tävling på elitnivå, innan hon togs emot och firades med bubbel och blommor i målfållan. Hon blev också ordentligt firad i vallatrailer av sin klubb Hudiksvall IF.  

Evelina Settlin debuterade på världscupen 2012 i Drammen och gjort över 90 starter i världscupen med flera pallplaceringar samt JVM-medaljer.  

Hon skriver själv i ett inlägg på Instagram:  

"Resultat, ja det finns både bra och dåliga, men det är resan, upplevelserna och allt o alla runtomkring jag kommer bära med mig med värme" 

Och det är med värme vi vill tacka dig för att vi fått följa dig i skidspåren och allt du har gjort för skidsverige. Stort lycka till framöver! 

Skribent: Astri Lindbäck
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info