Hoppa till sidans innehåll

JVM-guld till Malte Jutterdal

28 AUG 2022 14:36
Det blev spännande masstartslopp idag när junior VM och världscupen avslutades i Lettland. Men våra spurtstarka svenskar såg till att det blev en dubbel i herrklassen och silver i damklassen.
  • Skapad: 28 AUG 2022 14:36

I herrarnas juniorklass blev det ett spännande lopp med tre svenska herrar högt upp i fältet när loppet avgjordes i spurten. Malte Jutterdal som tidigt i loppet ramlade på eget bevåg hämtade sig och gjorde ett försök att rycka ifrån de övriga med ungefär fem kilometer kvar men han hämtades snabbt in och det var först några hundra meter i från mål som han återigen fick ett par meters lucka som räckte för att åka över mållinjen som junior världsmästare. Anton Grahn, som tagit medalj i samtliga lopp under tävlingarna, blev tvåa och italienaren Giovanni Lorenzetti blev trea. Jonatan Lindberg var den som var närmast Malte in på upploppet men orkade tyvärr inte hela vägen fram i spurten utan slutade på en fjärde plats. Viktor Norberg blev 18:e

Även i damklassen avgjordes det på upploppet och samtliga svenska tjejer fanns med i spurten. Ebba Johansson spurtade bäst av svenskorna och åkte in på andra plats efter italienskan Anna Maria Ghiddi. Mariya Gerachshenko från Kazakstan blev trea och Molly Furunäs blev fyra, endast 0,7 sekunder från bronset. Mira Göransson slutade på en sjunde plats.

Jackline Lockner gjorde ett bra masstartslopp i damernas seniorklass och kunde tillsammans med italienskan Elisa Sordello gå ifrån de övriga med ett par varv kvar. Men italienskan blev för stark och Jackline fick ge sig och åka in som tvåa, 13.8 sekunder efter. Kitija Auzina från Lettland blev trea.

I herrarnas seniorklass blev det italienskt på hela pallen. Matteo Tanel vann före Tommaso Dellagiacoma på andra plats och gårdagens sprintsegrare Emanuele Becchis blev trea.

Resultat juniorer
Resultat seniorer 

Skribent: Hanna Seppas
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info