Hoppa till sidans innehåll

Lyckat Folksam Cup 2022

07 MAR 2022 16:50
Årets distriktskamp Folksam Cup är precis avslutat och vilken härlig helg det blev. Tre intensiva tävlingsdagar med många spännande dueller och glada ungdomar. Segrare 2022 blev Dalarna. Stort grattis!
  • Uppdaterad: 07 MAR 2022 16:50

Folksam cup är distriktskampen där 15–16-åringar får chansen att tävla individuellt i tekniksprint, prolog och jaktstart, samt köra stafett och kämpa som ett lag.

Efter att förra året tvingats ställa in Folksam Cup på grund av pandemin, var tävlingarna mer efterlängtade än någonsin och det märktes verkligen att ungdomarna hade roligt. Det var härlig stämning och ungdomarna peppade varandra, både inom distrikten och mellan. Samtidigt som kampen mellan distrikten finns som en extra krydda. 

Första tävlingsdagen avgjordes tekniksprinten, där det ställs stora krav på snabbhet, styrka och teknik. Järpens SK har verkligen fått till en rolig och teknikutmanande bana, som många ungdomar berömde. 

Se filmen om tekniksprinten

Dag två var det dags för en inledande prolog på 2,7 kilometer, följt av en spännande jaktstart på 5,2 kilometer. Att köra två tävlingar på samma dag är en häftig utmaning som ungdomarna tog på bästa sätt och vi fick även se flera rafflande upplösningar ända in på målrakan. 

Sista dagen var det dags för de spännande stafetterna. Först avgjordes den fartfyllda parstafetten som Östergötland tog hem på ett övertygande sätt. Sen den långa stafetten med fyra sträckor där mycket kan hända. Där körde Jämtland/Härjedalen riktigt starkt och tog hem segern.

I den spännande distriktskampen lyckades Dalarna till slut ta hem segern före Småland och Gästrikland. Under de olika tävlingsdagarna har även Östergötland, Ångermanland och Västmanland lyckts kliva upp på pallplats. 

Från Svenska Skidförbundet vill även framföra ett stort tack till Järpens SK och Duveds IF som gjort ett fantastiskt arrangemang och vår vallaleverantör Vauhti som gjort den gemensamma vallningen möjlig. Tack!

Här hittar ni alla resultat och mer information om Folksam Cup.

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info