Hoppa till sidans innehåll

Nu presenteras juniorlandslaget och framtidens längdstjärnor

20 MAJ 2022 14:00
Åtta talanger är uttagna när Svenska Skidförbundet längd presenterar Team Svenska Spel Juniorlandslaget inför säsong 2022/2023.
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2022 14:00

För tredje året har Svenska Skidförbundet tillsammans med Svenska Spel en satsning genom Team Svenska Spel och Team Svenska Spel Juniorlandslaget.  Fyra killar och fyra tjejer är uttagna att för att representera juniorlandslaget kommande säsong där juniorvärldsmästerskapen i Whistler, Kanada, är ett stort fokus.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Talangutveckling ligger oss varmt om hjärtat och det är med glädje vi nu kan presentera årets Team Svenska Spel Juniorlandslaget. Vi är väldigt stolta över den utveckling som åkarna har stått för de senaste åren och nu ser vi fram emot en ny spännande säsong.  Det ska bli mycket intressant att följa de åkare som i dag blivit uttagna till vårt juniorteam, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef på Svenska Spel. 

I år är det sex aktiva som gör debut in i juniorlandslaget, och flera av den gångna säsongens juniorer har gått vidare upp i Team Svenska Spel och Team BAUHAUS. 

Läs mer: Här är Team Svenska Spel

Sistaårsjuniorerna Tove Ericsson och Lisa Eriksson, som båda har en strålande säsong i ryggen, är kvar i laget och bidrar med erfarenhet till de yngre nytillskotten. Lisa Eriksson har bland annat med sig ett JVM-silver in mot den nya säsongen och Tove Ericsson tog hem sprintguldet under ungdoms OS, samt avslutade säsongen med att ta hem totalsegern i juniorcupen BAUHAUS Cup. Lagets tredje sistaårsjunior är sprintspecialisten Ludvig Berg, som gör debut i Team Svenska Spel Juniorlandslaget.

Laget har även många yngre åkare som till exempel blivande andraårsjuniorerna Erik Bergström och Hugo Nilsson. En annan nykomling är Elias Danielsson, som summerar säsongen som bland annat bäste svensk i 10 kilometer klassiskt på JVM med en 11:e plats, samt två medaljer på ungdoms OS.

Landslagstränare Andreas Domeij om årets uttagning. 

– Det här är ett otroligt intressant lag med många unga nytillskott som tillsammans med mer erfarna åkare utgör en bra mix. Jag ser fram emot sommaren och hösten, och inte minst vintern med JVM i Whistler som en av höjdpunkterna, säger Andreas Domeij.  

Själv går han in på sitt tredje år som landslagstränare i juniorlandslaget, och ingår även i tränarteamet för Team Svenska Spel. Först upp är en fullspäckad sommar med träning och läger.  

– Jag tycker att det ska bli roligt att få jobba så tajt med laget under sommaren. Det känns som att det är en väldigt nyfiken grupp med en stark vilja att lära och utvecklas, avslutar Andreas Domeij.  

Team Svenska Spel Juniorlandslaget

Damer 
Tove Ericsson, Hudiksvalls IF   
Lisa Eriksson, Strömnäs GIF 
Erica Lavén, Täby IS Sk 
Elin Näslund, Vårby IF 

Herrar 
Ludvig Berg, Rehns BK 
Erik Bergström, Rehns BK 
Elias Danielsson, Högbo GIF 
Hugo Nilsson, Hudiksvalls IF 

 

Här presenteras uttagna till:
Team Svenska Spel
A-landslaget och Team BAUHAUS

 

Skribent: Astri Lindbäck
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info