Hoppa till sidans innehåll

Silver i damernas sprintstafett och herrarna slutar fyra

16 FEB 2022 12:11
Sveriges damer, Maja Dahlqvist och Jonna Sundling, går in i dagens sprintstafett som favoriter medan herrarna tar sig an finalen med högre förhoppningar än förväntningar. Det slutar med silver till damerna och en fjärde plats till herrarna.
  • Uppdaterad: 03 MAR 2022 17:58

– Väldigt kul, det känns bra. Tre starter och tre medaljer för oss det känns jättebra för oss, säger Maja Dahlqvist till Discoverys reporter efter loppet.

Damfinalen blev en rysare när Maja Dahlqvist växlade över till Jonna Sundling på sista sträckan. Jonna var då nästan fyra sekunder efter täten och fick slita för att komma i kapp. Jonna som var först in på upploppet orkade inte stå emot Tysklands Victoria Carl, som överraskande gav guld till Tyskland. Ryssland blir trea före Finland och USA.

– Hon var starkare än mig. På upploppet tog det emot lite. Men jag är jätteglad över min prestation och medaljen, säger Jonna Sundling till Discovery.

Fjärde plats för svenska herrduon - William Poromaa och Oskar Svensson

Vi hinner knappt hämta andan förrän det är dags för William Poromaa och Oskar Svensson att jaga herrmedalj. De tog sig vidare från den andra semifinalen och förhoppningarna från omvärlden är högre än förväntningarna. Detta blir en final i högt tempo från start även om en sprintstafett avgörs oftast inte förrän i slutet.

På femte sträckan höjde Finlands Iivo Niskanen, Norges Erik Valnes och Alexander Bolsjunov tempot rejält och skapade sig en lucka till resten av fältet. William Poromaa fick svårt att hänga med och växlade över till Oskar Svensson på den avslutande sträckan som fyra, men dryga åtta sekunder efter täten. Svensson gör sitt bästa för att gå i kapp världens, för dagen, bästa sprintåkare – och han lyckas nästan, men det kostar och avståndet växer istället på slutat på väg ner mot stadion. Men Svensson lyckas hänga av Kanada tar sig in som fyra.

Resultat

Sprintstafett, damer
1) Tyskland (Katarina Hennig, Katherine Sauebrey)
2) Sverige (Maja Dahlqvist, Jonna Sundling)
3) Ryssland, ROC (Julia, Stupak, Natalia Nepryaeva)

Sprintstafett, herrar
1) Norge (Johannes Hoesflot Klæbo, Erik Valnas)
2) Finland (Iivo Niskanen, Maki Joni)
3) Ryssland (Aleksander Bolsjunov, Alexander Terentev)

4) Sverige (William Poromaa, Oskar Svensson)

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info