Hoppa till sidans innehåll
Maja Dahlqvist, Ebba Andersson, Frida Karlsson och Jonna Sundling tar brons i damernas OS-stafett

Stafettbrons till Sveriges damer

12 FEB 2022 11:04
Spänning hela vägen i på mållinjen. Dagens stafett hade allt och slutar bara några sekunder från silver, men bronset känns som guld. Jonna Sundling stod för en makalös upphämtning på sista sträckan.

 
  • Uppdaterad: 03 MAR 2022 18:00

Maja Dahlqvist åkte första sträckan för det svenska laget. Maja gick ut hårt. Höjden och den tuffa banan tog ut sin rätt och på andra varvet tappar Sverige viktiga sekunder innan Maja växlar över till Ebba Andersson som ger sig ut på andra sträckan.  20 sekunder efter ledande Ryssland.

Ebba Andersson får sällskap av Therese Johaug på andra sträckan och tillsammans med bland andra USA, Schweiz och Canada ger sig gruppen iväg för att jaga efter Tysklands Henning och ryska Nepryaeva. Men avståndet är för långt och Tyskland växlar som ledare efter andra sträckan.

Frida Karlsson tar täten ut efter Tyskland och Ryssland tillsammans med Niskanen, Finland, och Fossesholm från Norge. Karlsson går ut hårt vilket straffar sig efter ett och ett halvt varv. Då klappar Frida Karlsson igenom och tappar 15 sekunder på Norge och Finland innan hon växlar över till Jonna Sundling.

Inför sista sträckan är Tyskland i ledning, före Ryssland medan Norge och Finland ser ut att var de som ska göra upp om bronset. Jonna Sundling startar jakten och kör in de 15 sekunderna på första kilometern och har därmed satt Sverige i position att ta upp kampen på bronset. Gruppen åker samlat men inför ankomsten till stadion har Sundling och Pärmakoski ett race i racet och jagar inte bara brons utan har även silvermedaljkänning. Avståndet till Tyskland är dock för stort och det blir en kamp in på mållinjen om bronset, som Jonna Sundling vinner. Finland blir fyra, Norge femma. 

Imorgon söndag är det herrarnas att köra stafett på de utmanande banorna i Zhangjiakou, Peking.

Resultat damer stafett 

1) Ryssland (ROC)
2) Tyskland
3) Sverige

Länk till resultat

Hela OS-programmet och TV-tider för längdtävlingarna ser du här.

Imorgon är det herrarnas tur.
08.00–09.55 Längdåkning, herrar 4x10 km stafett 
Loppet sänds på Kanal 5/Discovery+

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info