Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jon Christen Bjone Starten på damernas stafett JVM 2022 i Lygna

Sveriges juniorer fyra och femma i JVM-stafetterna

23 FEB 2022 17:47
Det blev ingen medalj i dagens stafetter. Ryssland som var storfavoriter efter gårdagens inledande tävling vinner herrarnas stafett medan Norge kör hem guldet på damsidan.
  • Uppdaterad: 23 FEB 2022 17:47

De svenska damerna fick en tuff start. Elin Näslund som går ut på första sträckan var inte nöjd med sin insats och hade hoppats på att göra mer för tjejerna.

– Jag var väldigt taggad innan, men sen hade jag kanske inte riktigt krafterna i dag. Det var tufft därute och inte min starkaste dag i skidspåret, sa Näslund till SVT Sport efter loppet.

Hanna Lundberg kör upp Sverige till en 9e placering innan hon växlar över till Märta Rosenberg som gör dagens snabbaste sträcka. Märta kör upp Sverige till en femteplats innan hon växlar över till Lisa Eriksson, gårdagens silvermedaljör i 15-kilometersloppet. Lisa avslutar starkt och tar Sverige till en avslutande fjärde plats. Norge vann före Ryssland och Tyskland.

Det blev inte heller någon medalj för de svenska herrarna. Men väl en fin femte plats. Efter att Måns Skoglund öppnat starkt växlade Sverige som första lag. Elias Danielsson, som körde andra sträckan får tufft motstånd och storfavoriten Ryssland kliver fram och tar ledningen. När Elias skickar ut Erik Larsson på tredje sträckan ligger Sverige fyra. Både Erik och Edvin Anger kämpar hårt i motvind och åker sina sträckor utan några hjälpande ryggar. Ryssland vinner, före Norge och USA.

– Måns tar ett modigt beslut om att staka på första sträckan, berättar Andreas Domeij. Han är otroligt stark och växlar över som etta till Elias Danielsson som ger sig ut på andra sträckan imponerar, han får ligga och dra hela första varvet innan ryssen går om, berättar Domeij.  Det är grymt jobbat av hela teamet. Det är inte långt upp till medalj och totalt sett en solid laginsats, summerar Domeij.

 RESULTAT DAMER Stafett

1. Norge
2. Ryssland
3. Tyskland

4. Sverige

RESULTAT HERRAR Stafett 

1. Ryssland
2. Norge
3. USA

5. Sverige

 

 

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info