Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån William Poromaa sexa i OS-debuten

William Poromaa sexa i OS-debuten

06 FEB 2022 14:33
OS i Peking andra dagen och herrarnas skiathlon stod på programmet. William Poromaa gjorde sitt livs bästa lopp i OS-premiären när han som bäste svensk slutade sexa.
  • Uppdaterad: 03 MAR 2022 18:03

Det gick inte att ta rygg på de två ryssarna Bulsjonov och Spitsov inte heller finske Niskanen. Men Poromaa disponerade loppet väl och kunde hålla sig kvar tätklungan som jagade tätt efter, vilket skapade förutsättningarna för den fina placeringen. För Jens Burman, Calle Halfvarsson och Leo Johansson blev OS-starten tyngre. De var alla tre långt efter täten. Jens Burman slutade som andra svensk på 24e plats.

Spåren var perfekta men kylan i kombination med vindarna var, precis som för damerna, det som skiljde agnarna från vetet. Bolsjunov hade en incident i inledningen av loppet där Discoverys kommentatorer hade honom nere för räkning en kort stund, men inför skidbytet och 15 km hade ryssen kopplat greppet om loppet. Finske Niskanen gjorde en stark klassisk strecka men fick ge upp kampen om såväl guld som silver. Han lyckades dock hålla ifrån en av de norska storfavoriterna, Holund som slutade fyra.

Resultat, Herrar Skiathlon
 
1) Aleksander Bolsjunov, ROC 
2) Denis Spitsov, ROC
3) Iivo Niskanen, FIN
 
6) William Poromaa
24) Jens Burman
30) Calle Halfvarsson
37) Leo Johansson
Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info