Hoppa till sidans innehåll

Åsarna Ski Academy startar till hösten - söker längdtränare

20 JUN 2022 14:43
Vill du hjälpa unga skidåkare som elitsatsar parallellt med studier eller jobb att ta nästa steg? Då kanske du är Åsarna Ski Academys nya längdtränare? Skicka din ansökan senast 23 juni 2022. Ansökan till programmet stänger 30 juni.
  • Uppdaterad: 20 JUN 2022 14:43

Åsarna Ski Academy är en eftergymnaisial träningsmiljö för åkare som vill kombinera sin längdelitsatsning med studier eller jobb. Åkarna har lämnat skidgymnasiet och vill utvecklas vidare mot utveckling- och landslagsnivå. Coachingen inom vår verksamhet handlar mer om individuell utveckling än generell skidutbildning. Gruppen består av ungefär 8 åkare. Åkarna förväntas vara självgående avseende transporter, boende med mera i anslutning till träning och tävling.

Åsarna Ski Academy är en helt ny träningsverksamhet med bas i Åsarna. Projekt- och styrgrupp kommer tillsammans att forma en träningsmiljö i ett 1-årigt pilotprojekt med fokus på test/labb som sedan övergår i ett 3-årigt huvudprojekt för att genomföra och implementa det som testats fram under pilotprojektet.

Om rollen
Tjänsten är en heltidstjänst som längdtränare. Det innebär att du i första hand jobbar med sedvanliga tränaruppdrag samt administrativa uppgifter som rör träningsverksamheten, du kommer också att ingå i en projektgrupp som kommer att jobba för att bygga upp den helt nystartade träningsmiljön. Vi arbetar med oreglerad arbetstid, vilket kan innebära tidvis hög arbetsbelastning men även möjlighet till ledighetsuttag. För att kunna fungera i rollen på bästa sätt förväntar vi oss att du bor i eller nära Åsarna/området.

I din tränarroll ligger uppgifter som att:

  • Leda daglig träningsverksamhet
  • Utveckla varje åkare utifrån deras egna unika färdigheter genom daglig coaching, analys, utvecklingssamtal med mera
  • Bistå vid uttagning av kommande åkarkull


Som person ser vi att du

  • är ett föredöme för åkarna i både inställning och uppträdande och inte backar för att hänga på ett jobbigt fyspass eller skidpass någon gång
  • har viljan att ständigt utveckla vår verksamhet
  • har ett stort engagemang för idrottens och åkarnas utveckling
  • har ett kreativt och utmanande förhållningssätt till längdskidträning

Körkort är obligatoriskt 

Se annonsen i sin helhet >>

Om tjänsten

Projektanställning i Åsarna Ski Academys 1-åriga pilotprojekt, 1 augusti 2022 – 31 juli 2023, med möjlighet till förlängning i Åsarna Ski Academy 3-åriga huvudprojekt.

Lön: Fast månadslön

Placering: Åsarna

Ansökan:  Skicka in din ansökan senast 23 juni 2022, löpande intervjuer

För att vi ska kunna administrera denna rekrytering kommer dina uppgifter att sparas så länge som rekryteringsprocessen pågår. Därefter kommer dina ansökningshandlingar och kontaktuppgifter att raderas.

 Sista ansökningsdag: 30 juni 2022

 

För frågor om tjänsten, kontakta:
Ketty Engrund, projektledare Åsarna Ski Academy

Telefon:  +46 70 3105009
E-post: This is a mailto link

 

Skribent: ANNONS
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info