Hoppa till sidans innehåll

Bruksvallarna står för det perfekta säsongsavslutet

22 APR 2022 18:20
Fredagafton och halvtidsvila för Fjälltopphelgen. I över 30 år har helgen samlat ungdom, junior, senior och superstjärna för rafflande tävlingar och välbyggda solgropar.
  • Uppdaterad: 22 APR 2022 18:20

Mjölksyra på teamstafetter med SM-status under torsdagen följdes av exploderande höghastighetsåkning under fredagens 100 meter supersprint. På tävlingsarenan i Bruksvallarna sprakar och smäller det, när stadionkommentator Jonas Anderssons berömda stämma har tystnat för dagen så rör sig skidfolket upp mot nya solgropsbyggen i högre fjällterräng.

Det är skidåkning från solen stiger till solen sjunker - det är ett perfekt säsongsavslut.

—Jag har avslutat 10-15 säsongen med Fjälltopphelgen. Ju äldre jag blivit desto mer inser jag att helgen handlar om det sociala. Att knyta an och bygga relationer som skänker glädje till mitt skidliv de långa tävlingsvintrar som väntar, säger Axel Aflodal som ställer upp i alla helgens tävlingar för sitt Offerdals SK.

Axel Aflodal i höger bana åker mot placering åtta i fredagens Supersprint.

Med torsdagens SM-status, tävlingarna livesända inför Expressens storpublik och de största stjärnorna på startlinjen är det lätt att tro att tävlingsnerven når säsongens högstanotering. Det gör den men med en stor uppsida.

—Det är status att åka bra men det betyder desto mindre att åka dåligt, konstaterar Aflodal eftertänksamt.

När mångas höjdpunkt Fjälltopploppet följer under lördagen och med snabba Knallcrossen som avslutning för både helg, och för många hela skidsäsongen, så visar alla prognoser på den stora sol som karaktäriserar helgen.

Foto: Joacim Lagercrantz.

Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info