Hoppa till sidans innehåll
Stockholmslaget med Ebba Karlsson, Tove Karlsson, Erica Lavén vinnare i distriktsstafetten 2022

Dubbelseger för Stockholm i distriktsstafetten

07 FEB 2022 10:28
Dubbelt guld för Stockholm när Svenska skidförbundets distriktsstafetter avgjordes i Ulricehamn på söndagen.
  • Skapad: 07 FEB 2022 10:28

Efter två dagars individuellt tävlade i BAUHAUS Cup, den svenska juniorcupen, var det dags för årets distriktsstafetter. En stafett som historiskt sett alltid har haft stor betydelse för svensk längdskidåkning.

Först ut var damerna och det var Täby IS SKs tre tjejer med Erica Lavén på startsträckan som satte agendan. På första sträckan tampades Erica Lavén främst med Ångermanlands, Elin Näslund men efter första växlingen kunde Stockholmslaget skapa en lucka tack vara Ebba Karlsson. Stockholmstrion som hade Tove Karlsson på sista sträckan var i mål halvminuten före Dalarna och Medelpad. Dalarna som hade IFK Mora SKs Nora Bråmer på sista sträckan knep silverplatsen före Medelpad som hade Ida Nilsson från Bergeforsen på sista sträckan.

– Stafetter är så otroligt kul att köra. Vi hade en bra dag och Erica gav mig ett utmärkt utgångsläge som jag var mycket mån om att förvalta, säger Ebba Karlsson som drog ifrån sina konkurrenter på andra sträckan för Stockholms distriktslag.

imagey9s2h.png

Måns Skoglund, Axel Karlsson, Carl Rune bärgade guldet för Stockholm i herrklassen. 

I herrklassen var Dalarna och Jämtland/Härjedalen favorittippade men det var Hälsinglands unge Erik Bergström som tog kommandot på första sträckan, tätt följd av Göterborgslagets Axel Werner från IK Stern. Men strax innan tre kilometer gick Erik Bergström i backen, bröt en stav och tappade ledningen till Göteborgslaget. Göteborgslaget växlade därmed först, tätt följt av Hälsningland och Stockholm. På andra sträckan gjorde Värmlands Seth Gustafsson och Dalarnas Anton Grahn fina insatser och det såg ut som Dalarna kopplade greppet om loppet när de skickade iväg Bosse Lövgren på sista sträckan. Längre bak i ledet skickade då Stockholmslaget ut, Täby IS Sks, Måns Skoglund som startade en jakt i lugn och kontrollerad fart, enligt honom själv:

– 17 sekunder det visste jag att jag skulle klara, säger en glad Måns Skoglund, med glimten i ögat, när han pustat ut efter målgång. Vi ville inte vara sämre än tjejerna så jag visste vad jag behövde göra. Det var otroligt härligt att planen höll hela vägen, avslutar Måns Skoglund.

Det vinnande Stockholmslaget hade Calle Rune på första sträckan, Axel Karlsson på andra och Måns Skoglund på sista sträckan, samtliga åkare från Täby IS Sk. Favorittippade Dalarna slutade två och Jämtland/Härjedalen på tredje plats.

Resultat D 17-20

Resultat H 17-20

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info