Hoppa till sidans innehåll
Götalandsmästerskapen 2022

Fint Götalandsmästerskap i Hallby

03 FEB 2022 11:53
Helgen 22-23 januari arrangerade IF Hallby SOK Götalandsmästerskapen vid Hallbystugan strax väster om Jönköping. Förutsättningarna var utmanande med Covid-anpassat evenemang, stark blåst och mildväder under veckan innan.
  • Skapad: 03 FEB 2022 11:53

Men när helgen kom sken solen, minusgraderna gnistrade och arrangören hade gjort ett strålande jobb i att förbereda tävlingarna!

Under lördagen kördes det masstart i fristil för klasserna H/D 9-10 ända upp till H 50. H/D 8 hade individuell start. Hela 271 skidåkare kom till start, detta trots den rådande smittspridningen i regionenKlasserna 13-14 var allra störst! Arrangören kunde erbjuda en fin 2,5 km-slinga som var väl anpassad till tävlingsformatet!

– Det var härligt att se åkare ända ifrån Åmål i norr till Ronneby i söder, säger IF Hallbys representant Carin Rosjö. Hon fortsätter – Det var en god stämning, folk hejade och pushade varandra och det var idel trevligt bemötande! Vi som arrangör känner oss väldigt nöjda!

– Ja, jag kan bara hålla med, säger längdkonsulenten Robin Isbring som fanns på plats under lördagen. Härligt med så mycket idrottsglädje och positiv energi! Det är kul att Götalandsmästerskapen håller i sin höga och fina status. Detta kan vi säkert utveckla än mer tillsammans när vi väl når post-corona, fortsätter Robin.

Robin hade under lördagen med sig kollegan Johan Blick från Svenska skidförbundets arbetsgrupp för Barn- och ungdom. Dessa två erbjöd tillsammans med arrangören lite extra roliga teknikutmaningar på banan för åkarna i H/D 8. Det var några rockringar att åka runt, en slalombana att passera och några enkla portar att åka igenom.

– Detta gör vi som ett valfritt alternativ för åkarna för att det skall hända lite spännande och varierande saker under banan. Dessutom gynnar det ju deras tekniska och motoriska utveckling, säger Johan Blick.

Under söndagen arrangerades det sprintstafett i fristil. 62 lag kom till start i de olika klasserna och det var många roliga och rafflande uppgörelser! Under helgen kom det åkare från totalt 37 olika klubbar! - Jag vill rikta ett stort tack till arrangerande IF Hallby och ge en stor eloge till deltagare och ledare som alla bidrog till den fina och trevliga stämningen, avslutar Robin.

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info