Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

GIH utvecklar möjligheter i Tränarprogrammet!

29 MAR 2022 13:22
Här kommer en fantastisk möjlighet för dig med tränarambitioner! GIH erbjuder intag med alternativt urval!

  • Uppdaterad: 29 MAR 2022 13:22

Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) i Stockholm tilldelar från och med hösten 2022 en tredjedel av platserna på tränarutbildningen till sökande med idrottsliga meriter, tränarmeriter och utbildningar med relevans för tränaryrket.

Denna kvot på en tredjedel av platserna möjliggör på ett bättre sätt än tidigare för sökande med kopplingar till olika Specialidrottsförbund att få plats på tränarprogrammet. GIH önskar att vi på de olika Specialidrottsförbunden samtidigt utvecklar möjligheterna att ta ett kompletterande utbildningsansvar för de studenter som har koppling till Specialidrottsförbundet. Detta skall ses som en möjlighet för ytterligare förkovran för studenterna som exempelvis är kopplade till Svenska Skidförbundet. De andra två tredjedelarna av platserna tilldelas utifrån betyg och utbildningsmeriter.

Tre utbildningar i en

Sedan några år tillbaka har dessutom professionsmöjligheter utvecklats för tränarstudenterna på GIH. Efter den treåriga studiegången kan studenten söka en kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) på tre terminer.  Med påbyggnad av KPU kan studenten få examen som lärare i ämnet idrott och hälsa samt söka utökad behörighet att få undervisa i ämnet Specialidrott på gymnasiet.

För er som vill veta mer, kontakta studierektor GIH Dan Wiorek, This is a mailto link eller SSF längds Utvecklingsgrupp Robin Isbring, This is a mailto link

 Ansökningstiden är mellan den 15 mars och den 15 april!

 Sök och läs mera på GIH´s hemsida: https://gih.se/kurswebb/program-och-kurser/tranarprogrammet

 

Skribent: Robin Isbring
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info