Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: CARL SANDIN

Hanna Falk avslutar sin sista säsong som elitidrottare

01 MAR 2022 11:00
Den starka sprintåkaren från Ulricehamn har gjort en fantastisk resa i både landslagsdräkt och i sin satsning mot långlopp. Men en revbensskada sätter stopp för säsongen – som hon nu uttalar blir hennes sista.
  • Uppdaterad: 01 MAR 2022 22:00

Det meddelar Hanna på sin Instagram, och i och med det avslutar hon en elitkarriär som imponerat och inspirerat många inte minst i hemmaklubben Ulricehamns IF. 

Redan 2009 tog hon hem sin första världscupseger i sprint: den gången i Düsseldorf vilket följdes av seger även i estländska Otepää under samma säsong. Under 2018 kom nästa segertåg då Hanna Falk vann sprinten i både Dresden och Falun. Säsongen innan hade hon inte mindre än fem tredjeplatser. 

Efter flera år med ryggbesvär och en ryggoperation kom Falk tillbaka starkt och blev bland annat fyra på världscupsprinten hemma i Ulricehamn, innan hon tog steget mot att satsa på betydligt längre sträckor med långlopp i fokus. Där visade hon snabbt framfötterna redan under barmarkssäsong med bland annat rullskidseger på Klarälvsloppet före Lina Korsgren. 

Svenska Skidförbundet är stolta att få ha varit en del av Hanna Falks imponerande resa. 

– Tack Hanna för dina många och framgångsrika år med längdlandslaget. Stort lycka till med nya utmaningar och möjligheter önskar vi från Ski Team Sweden X-Country, säger längdchef Lars Öberg. 

Skribent: Astri Lindbäck
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info