Hoppa till sidans innehåll

Här arrangeras Smart Energy Cup och BAUHAUS Cup i vinter

15 JUN 2022 13:00
Programmet inför vinterns Smart Energy Cup och BAUHAUS Cup är beslutat och redo att presenteras. Med nedslag i bland annat Idre, Ulricehamn och Lycksele kommer Sveriges juniorer och seniorer göra upp på de svenska arenorna.
  • Skapad: 15 JUN 2022 13:00

Tävlingsprogramgruppen för längd och rullskidor har tillsammans med längdrådet fattat beslut om datum och orter inför vinterns junior- och seniorcup. Det blir fem tävlingshelger för seniorerna i Smart Energy Cup. Med premiär i Idre i december, drar seniorcupen sen vidare med stopp i Östersund, Ulricehamn, Gällivare och avslutas med final i Boden.

För juniorerna är det fyra tävlingshelger på schemat för BAUHAUS Cup. Med en gemensam premiär med seniorerna i Idre, fortsätter cupen via Lycksele, Ulricehamn för att avslutas tillsammans med seniorerna i Boden – där säsongens cupvinnare kommer att avgöras.

– Det känns fantastiskt att presentera programmet inför kommande vinter. Med starka arrangörsklubbar och en god mix av tävlingsorter så ser vi verkligen fram emot nästa tävlingssäsong. Tävlingsprogramgruppen har även lyssnat på den feedback som kommit under vintern kring att samarrangera cup-tävlingarna, vilket gör att alla helger utom två kommer vara på samma orter under vintern, säger Ludvig Remb, tävlingskoordinator Svenska Skidförbundet längd. 

Och det finns mycket att se fram emot.  

Bland annat är Lycksele tillbaka i mixen för juniorerna, och vi kommer även köra en mixstafett för seniorerna under Smart Energy Cup, säger Ludvig Remb.  

Mixstafetten blir en del av tävlingsprogrammet i Ulricehamn i februari. Konceptet testades under världscupen i Falun i mars och kommer nu även göra premiär under Smart Energy Cup med en stafett på 4 x 5 kilometer, med max två herrar per lag. Även den populära distriktsstafetten för juniorer ändras till att bli mixstafett under helgen i Ulricehamn. 

Förra säsongen var den totala prissumman i Smart Energy Cup 430 000 kronor. Vinnarna av totala cupen belönades med 30 000 kr vardera, då var det Lovisa Modig, Falun Borlänge SK, och Karl-Johan Westberg, Borås SK, som stod som slutsegrare. Vinterns prissumma utlovas att bli minst lika stor, och den exakta prisstegen kommer att meddelas senare under hösten, i samband med cupinbjudan. 

Tävlingsprogrammen är presenterade men Ludvig Remb vill vara tydlig att vissa ändringar fortsatt kan ske.  

– Alla orter och datum är spikade, men mindre justeringar i själva tävlingsprogrammet kan ske under sommaren, säger han.  

Premiären för Skandinaviska Cupen arrangeras för första gången på flera år med Svenska Skidförbundet som värd. Det blir Östersunds SK som får förtroendet som arrangör, och tävlingarna i Östersund samarrangeras med Smart Energy Cup.

Svenska Skidförbundet längd vill tacka Falun Borlänge SK, SK Bore Torsby och Kiruna Skidor som också var med i årets ansökningsprocess.

 

BAUHAUS Cup 

Idre, 10–11 december 
Lycksele 7–8 januari 
Ulricehamn, 10–12 februari 
Boden, 24–26 mars 

Detaljerat tävlingsprogram

Smart Energy Cup 

Idre, 9–11 december 
Östersund, 16–18 december (även Skandinavisk Cup) 
Ulricehamn, 10–12 februari 
Gällivare, 12–13 mars 
Boden, 24–26 mars 

Detaljerat tävlingsprogram

Skandinavisk Cup 

Sverige, Östersund, 16–18 december 
Finland, 6–8 januari 
Lettland, Madona, 3–5 mars 

Detaljerat tävlingsprogram

*Orter och program för Skandinavisk cup presenteras löpande under sommaren. 

 

Följande datum gäller för SM säsong 2022/2023 

USM
Högbo, 27–29 januari
 

JSM
Gällivare, 8–12 mars
 

SM-veckan
Skövde, 1–5 februari
 

SM-avslutning
Kalix, 31 mars–2 april
 

Skribent: Astri Lindbäck
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info