Hoppa till sidans innehåll

Hon blir ny landslagstränare i längdlandslaget

01 JUN 2022 12:17
Ingrid Vikman är ny landslagstränare hos längdlandslaget. Den tidigare svenska landslagsåkaren bor i Norge där hon jobbat som tränare sedan 2014.
  • Skapad: 01 JUN 2022 12:17

Den sista pusselbiten i landslagets tränarstab är på plats. Ingrid Vikman, 37, kommer senast från tränarjobb på WANG Toppidrett Hamar och har bland annat gått flera tränarutbildningar i Norge. 

Landslagschef Anders Byström om beslutet.  

– Med Ingrid får vi in en ytterst engagerad tränare som blir ett spännande tillskott till vårt tränar- och ledarteam. Vi har skapat en grupp av tränare som jobbar tillsammans för svensk skidsport och målet är att fortsätta utveckla teamet för att ge aktiva tät uppföljning och guidning mot världstoppen, säger han. 

Ingrid Vikman kommer jobba 50 procent för längdlandslaget, främst mot Team BAUHAUS damer. Hon ser fram emot att komma tillbaka på andra sidan riksgränsen.  

– Det här är ett erbjudande som är svårt att tacka nej till. Sverige har ett jättespännande landslag och att få möjligheten att jobba med deras utveckling är en utmaning som tilltalar mig, säger hon. 

Hon har rötter i Rättvik, Dalarna, men har varit bofast i Norge sedan 2006 och utgår i den nya tjänsten från sitt hem i Vang, Valdres. Landslagsledningen ser en styrka i att hon kan bidra med kunskap och erfarenheter från sina år som tränare i grannlandet. 

– Jag jobbade en del med Ingrid när jag hade juniorlandslaget i Sverige men även under mina år i Norge och är glad att kunna värva hem henne till Sverige som tränare. Ingrid är positiv, engagerad och har spetsegenskaper på många punkter som är viktiga i tränaryrket, säger Anders Byström. 

Ingrid Vikman kommer att påbörja sitt arbete med landslaget 15 juni, men ansluter till landslagets sammankomst i Falun under fredagen för att träffa aktiva och kollegor. 

– Det känns såklart extra stort att få träna landslaget.  Det finns så otroligt många bra tränare och jag är väldigt ödmjuk till att jag får chansen, säger hon.  

Den nya tränartjänsten innebär ett tätt samarbete med samtliga tränare i landslagstrupperna Stefan Thomson, Anders Högberg, Lars Ljung, Andreas Domeij, Ida Ingemarsdotter, Linda Danvind Malm och Mattias Nilsson. 

Skribent: Astri Lindbäck
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info