Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: MAXIM THORE

Inställda världscuptävlingar i Planica

10 JAN 2022 19:10
FIS gick under måndagen ut med informationen att världscuptävlingarna i Planica, Slovenien, nu är inställda. Det gäller både världscupevenemang i längdskidor och nordisk kombination, schemalagda 21-23 januari.
  • Skapad: 10 JAN 2022 19:10

FIS informerar att säkerheten för storskaliga evenemang inte kan garanteras på grund av den nuvarande akuta utvecklingen av pandemin i Slovenien. De meddelar även att ett potentiellt växande antal infekterade och karantänsatta individer skulle resultera i kritisk status för den grundläggande serviceinfrastrukturen.

Efter stark rekommendation från hälsomyndigheter, har därför det slovenska skidförbundet tillsammans med lokala organisationskommittén beslutat att ställa in evenemangen.

– Det är uppenbart att pandemin tar ny fart och den drabbar även oss. För-VM i Planica var en viktig tävling för oss och skulle ge möjlighet till flera nya åkare att prova på världscupen och dessutom få testa VM-banorna inför nästa år. Nu blir det inte så och det är naturligtvis både ledsamt och tråkigt för alla inblandade. Men hälsan går först och det är bra att FIS tar det på allvar, säger landslagschef Anders Byström.  

Skribent: Astri Lindbäck
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info