Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lukas Johansson / SSF

Instruktörsledda pass i längdskidsverige

19 APR 2022 12:15
Hur ser det ut i skidsveriges föreningar med antalet instruktörsledda pass? Hur kan vi ge möjligheter för så många som möjligt att utvecklas oavsett ambition eller bakgrund? Detta undersöktes nyligen i en mindre studie.
  • Uppdaterad: 19 APR 2022 12:15

Utvecklingsgruppen, längdskidkonsulenterna samt Barn- och ungdomsansvarig inom längdskidverksamheten har på senare tid undersökt förekomsten av instruktörsledda pass i våra föreningar. Det har vi gjort genom att under hösten 2021 intervjuat tränare och ledare inom i huvudsak svenska längdskidföreningar. För att få något att jämföra med har vi också intervjuat andra idrotter samt längdskidverksamheten i andra nationer.

Med instruktörsledda pass menas organiserade träningspass i förening eller annan gruppering som leds av ledare/tränare utsedd av föreningen.

Vi vill påpeka att det här materialet inte på något vis är heltäckande för vare sig längdskidor eller idrotten i stort. Det är ett utdrag och en sammanfattning från de ledare och verksamheter som vi har intervjuat och bör i första hand ses som ett underlag för diskussion, inspiration och utveckling!

Ta del av det spännande materialet här och reflektera själv eller tillsammans i er förening!

Skribent: Robin Isbring
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info