Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: JESPER ZERMAN

Jens Burman i träning med fokus mot OS

06 JAN 2022 16:19
Efter flera veckor med rehabilitering och anpassad träning är både Burman och medicinska teamet positiva och siktet är helt inställt på de Olympiska Spelen i Peking för Burman.
  • Skapad: 06 JAN 2022 16:19

Frågetecknen har varit många sedan Jens Burman tvingades bryta Sverigepremiären i Gällivare. Men efter tålmodig rehabiliteringsträning har Burman tagit flera steg i rätt riktning de senaste veckorna.

– Det har varit en tuff tid. Målet under försäsong har varit att bli bättre på allt och har jag jobbat på att bli snabbare och uthålligare inför denna säsong. Ryggen var ett bakslag, säger Jens Burman. Med bra stöd från tränare och det medicinska teamet har jag kunnat träna på sista dagarna och nu vågar jag tro på att jag ska tävla på OS, fortsätter Burman

Jan Wall som är medicinskt ansvarig för längdlandslaget har följt förloppet noga; 

– Jens har haft ryggproblem sedan säsongspremiären i Gällivare. Det har varit tålamodsprövande och inte optimalt en OS säsong. Utredningen har visat en liten diskbuktning. Jens har jobbat med sjukgymnast och rehabövningar och är nu i stigande träningsintensitet på skidor. Det är en kamp mot klockan inför OS men Jens är optimistisk och har fullt fokus mot de olympiska spelen.

Imorgon är det dags för Smart Energy Cup i Falun och flera av längdlandslagets åkare är på plats och för många är det sista tävlingen innan OS, nu när världscupen i Les Rousses ställdes in på grund av pandemin.

– Allra helst hade jag velat vara med och tävla men som situationen är får jag vara flexibel och jobba utifrån en alternativ plan. Målet är att jag ska vara smärtfri och kunna köra på helt utan begränsningar på OS. Här och nu känner jag att det finns goda förutsättningar för att det kommer att gå vägen, avslutar Burman.

 

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info