Hoppa till sidans innehåll

Jonna Sundling fyra - Ebba Andersson snöpligt utan medalj

20 FEB 2022 10:25
Ebba Andersson förlorar bronset samtidigt som Jonna Sundling får en fantastisk avlutning på OS när hon går i mål som fyra på den avslutande tremilen. Jonna Sundlings facit för OS i Peking - etta, tvåa, trea, fyra.
  • Uppdaterad: 03 MAR 2022 17:56

 – Jag är så himla glad, det känns som jag kommit på pallen. Det var så nära, så samtidigt känns det lite surt. Det är ofattbart, det är mitt bästa distanslopp och att dessutom få göra det på OS, säger Sundling i en intevju direkt efter loppet.

Therese Johaug tog kommandot från start i dagens tremil. Hon fick sällskap av Ebba Andersson och Jessie Diggins som var de två som orkade hålla tempot i de extrema förhållandena, med kyla och kraftig vind. Efter halva loppet fyller Ebba på vätska samtidigt drar Johaug upp tempot och skapar sig en lucka till Diggins – som kämpar för att hänga med, skapar en lite lucka till Ebba.

Det ser länge ut som att Johaug kör mot säkert guld, Diggins mot silver och Ebba Andersson mot brons. Med bara en kilometer kvar av loppet får bakomvarande grupp med bland andra Jonna Sundling, Niskanen, Sorina och Brennan vittring på Ebba, något som Ebba är helt omedveten om.

– Jag ser inte att de kommer förrän de är i kapp. Jag åker för det jag är värd i sista backen och får sekundering att jag har 15 sekunder till godo på de andra, men när jag slänger mig över krönet och ner i utförskörningen kommer de riktiga kastvindar, säger Ebba och fortsätter. Jag försöker parera för dem och ge det jag har in mot mål, men blir väldigt förvånad när de helt plötsligt är i rygg i botten av backen så det känns just nu väldigt orättvist.

Emma Ribom slutar på en 29e plats och Charlotte Kalla, som troligtvis gör sitt sista OS-lopp, slutar 35a. 

Resultat damer 30 k fri stil

1) Therese Johaug, NOR
2) Jessie Diggins, USA
3) Kerttu Niskanen, FIN

Svenska placeringar

4) Jonna Sundling
8) Ebba Andersson
29) Emma Ribom
35) Charlotte Kalla

 

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info