Hoppa till sidans innehåll

Skidsnack-galan avgjord – Sundling och Poromaa blir årets åkare

14 APR 2022 08:00
Expressens Skidsnack-gala är i hamn för denna säsong. Jonna Sundling tog hem årets damåkare efter OS-guld och en imponerande säsong i sprint och distans. Maja Dahlqvist knep årets prestation efter vinst i sprintcupen.
  • Uppdaterad: 14 APR 2022 08:00

Det var fjärde upplagan av Expressens Skidsnack-gala som avgjordes under onsdagen. Årets bästa prestationer, genombrott och åkare har korats av Skidsnacks egen jury. Samt ett specialpris för bästa underhållning utanför skidspåret. Och statyetterna glänste ikapp med de nominerade.  

Årets genombrott knep Moa Olsson, Falun Borlänge SK, efter en strålande säsong. Inte minst efter hennes sistasträcka i stafetten på världscupen i Lillehammer där hon säkrade Sveriges andraplats på upploppet. Och hon blev både glad och överraskad över nyheten.

– Är det sant? Vad glad jag blir! Jag har haft en fantastisk säsong med väldigt många fina lopp och placeringar. Det motiverar mig att jobba vidare till nästa vinter. Det här priset ska upp på hyllan där hemma, säger Moa Olsson.  

Årets prestation gick till Maja Dahlqvist efter hennes seger i sprintcupen.

– Nu ska jag fira med champagne! Att vinna sprintcupen var verkligen en big deal för mig, säger hon.

Jens Burman knep Skidsnacks specialpris, för sitt kreativa och inbjudande sätt att bjuda in tittarna i landslagsåkarnas värld via sin vlogg.

– Vad kul med en annorlunda utmärkelse! Jag försöker att visa hur min vardag och mitt liv ser ut i vloggen. Framför allt var det kul under OS att visa upp hur livet i OS-byn var. Det är roligt att folk följer mig och vill fortsätta att kolla, säger han.

Årets dam- och herråkare gick till Jonna Sundling och William Poromaa.

– Jättekul! Vilken rolig överraskning. Det här gjorde min dag. Den senaste säsongen är den bästa jag gjort i min karriär. Jag är väldigt stolt och nöjd över det jag har presterat, säger Jonna Sundling. 

Och vi är många som minns William Poromaas glädjehopp i Lahtis när det stod klart att han tagit sin första pallplats i världscupen. Han var även han stolt över att få ta emot statyetten för årets herråkare.

– Det går jättefort för mig nu. Jag har haft en otrolig säsong som varit väldigt rolig. Calle åkte väldigt bra på slutet så jag var inte säker på att vinna det här priset. Utmärkelsen årets herråkare betyder mycket för mig, säger han.

Årets damåkare
Nominerade: Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Jonna Sundling 
Vinnare: Jonna Sundling 

Årets herråkare
Nominerade: Calle Halfvarsson, Jens Burman, William Poromaa 
Vinnare: William Poromaa

Årets prestation
Nominerade: Frida Karlsson, Maja Dahlqvist, Jonna Sundling 
Vinnare: Maja Dahlqvist 

Årets genombrott
Nominerade: Moa Olsson, Moa Hansson, Leo Johansson.
Vinnare: Moa Olsson

Skidsnacks specialpris
Vinnare: Jens Burmans vlogg 

Skribent: Astri Lindbäck
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info