Hoppa till sidans innehåll

Längdskidlandslaget samlas i Torsby för säsongens första läger på snö

18 AUG 2022 17:40
Sommarens andra landslagsläger är i startgroparna. Nu samlas längdskidlandslaget i Torsby för sju lägerdagar med flertalet pass på snö i Torsby Skidtunnel.
  • Uppdaterad: 18 AUG 2022 17:40

A-landslaget och Team BAUHAUS samlas under torsdagskvällen i Torsby för landslagsläger.

– Efter en varm sommar med mycket träning på hemmaplan drar vi nu igång lägerverksamheten med landslagen igen. Att få komma till Torsby och minus fyra grader i skidtunneln blir optimalt för oss, säger landslagschef Anders Byström.

Sju intensiva träningsdagar står på schemat med pass både i och utanför skidtunneln. Bland annat med rullskidor på Tossebergsklätten och tuffa intervallpass uppför Hovfjället. Men störst fokus kommer enligt landslagschefen att läggas på just snö.

– Vi kommer att ha fokus på skidåkning på snö och att nå nya nivåer i teknikarbetet. Laget tillsammans har ett stort driv och kunskap och de aktiva kan ge varandra feedback som utvecklar varje individ, säger han.

Landslagslägret kommer även att gästas av Lovisa Modig, Falun Borlänge SK, och Team Svenska Spel-åkaren Gustav Kvarnbrink, Åsarna IK, som båda kommer att delta på lägret och träna tillsammans med A-landslaget och Team BAUHAUS.

Landslaget kommer i direkt anslutning till lägret fortsätta vidare till Trollhättan Action Week och tredje upplagan av Smart Energy Sommar Cup som pågår 26–28 augusti.

Skribent: Astri Lindbäck
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info