Hoppa till sidans innehåll

Längdverksamheten satsar på verksamhet för 65+

17 JUN 2022 11:24
Under våren ansökte längdverksamheten ett bidrag genom RF med mål att stimulera föreningarnas verksamhet för seniora medlemmar, 65+. Bidraget beviljades och nu planeras start till hösten!
  • Skapad: 17 JUN 2022 11:24

Stödet som längdverksamheten beviljats är ett riktat stöd från RF som är tillsatt för att specialidrottsförbunden ska arbeta med verksamhet för de som uppnått åldern 65 år.

Denna inriktning stämmer bra överens med vår strategiska plan – Att bli fler och bli bättre! Skidåkning ska vara något som stimulerar till fysisk aktivitet hela livet. Projektpengarna är tänkt att bidra till verksamhet resten av 2022 och hela 2023. SSF Längd har under ett antal år jobbat mer strategiskt inriktat mot det vi kallar ”Skidor hela livet”. Redan idag finns en arbetsgrupp som har detta som fokusområde. Det finns numera en Skidor hela livet utbildning att gå inom ramen för våra ledarutbildningar. Vill du fortsätta och bli en certifierad skidcoach kan du bygga på med den utbildningen och få möjlighet att jobba professionellt och inom föreningen som ”PT” på skidor.

Jimmie Johnsson som under flera år har varit ansvarig för vår skidcoachutbildning har anställts för att jobba med projektet. En dag i veckan från och med i höst kommer han jobba med fokus på vår skidcoachutbildning samt 65+ projektet.  Parallellt med Jimmies uppdrag så kommer han fortsätta jobba som specialidrottslärare på NIU längdskidor vid Hagströmska gymnasiet i Falun. Jimmie har en bakgrund som elitåkare på hög nivå.

Vi söker nu föreningar som vill vara med i detta projekt. Mer information kommer att komma i slutet av augusti då Jimmie börjar sitt uppdrag.

Stora delar av bidraget vi får kommer att delas ut till för att ge föreningar som deltar en möjlighet att köpa in utrustning eller möjlighet att arvodera en ledare för att jobba just med denna målgrupp. Som stöd och hjälp på resan kommer Jimmie att finnas.

Är detta är något för er förening?

Skicka gärna mejl till This is a mailto link med frågor och intresseanmälan.

 

 

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info