Hoppa till sidans innehåll

Lilla Skidspelen bjöd upp till skidfest i Falun

21 MAR 2022 17:00
Lilla Skidspelen är tillbaka med besked efter två års pandemi-uppehåll. Nära 800 deltagare från hela landet samlades på Lugnet i Falun för en tävlingshelg med pepp, skratt och skidentusiasm.
  • Uppdaterad: 23 MAR 2022 14:17

En tävlingshelg utöver det vanliga. Så beskriver Ludvig Remb, tävlingskoordinator Svenska Skidförbundet längd, årets upplaga av Lilla Skidspelen som nu är tillbaka på tävlingsscenen för skidintresserade barn- och ungdomar. 

 Jättefina tävlingar, fantastiskt väder och bra drag överallt, säger han.

Med Falu IK Skidklubb som stod som arrangör fick deltagare i alla åldrar återigen chansen att uppleva tävlingar – men framför allt gemenskapen kring idrotten.

Att kunna arrangera barn- och ungdomstävlingar igen efter två års uppehåll är jätteviktigt och betyder mycket för föreningar. Det märks på stämningen att alla peppade och glada. Det är ett bevis på att det är enormt viktigt att faktiskt anordna evenemang. Vi alla som var där fick en boost, säger Ludvig Remb 

Att Lilla Skidspelen suddade ut allt lugn på Lugnet är det ingen som motsätter sig. Det var ett 50-talet skidklubbar från hela landet som intog skidarenan  ett deltagarantal som även innebar ett högt tryck på tävlingshelgens stafett.

– Vi hade 280 lag som genomförde stafetten. Vilket gör Lilla Skidspelen till en av Sveriges största stafetter och ett populärt inslag. Inte minst för alla barn- och ungdomar, avslutar Ludvig Remb.

Skribent: Astri Lindbäck
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info