Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Maja Dahlqvist vinner sprintvärldscupen

04 MAR 2022 17:05
Inställda tävlingar i Ryssland innebär att världscupsäsongen avslutas i samband med Svenska Skidspelen i Falun och att Maja Dahlqvist blir den tredje svenska genom tiderna som tar hem sprintcupen.
  • Skapad: 04 MAR 2022 17:05

Tråkiga besked för alla tv-tittare och skidåkare men för Maja Dahlqvist betyder detta vinst i sprintvärldscupen.

– Att vi får ytterligare en segrare i totala sprintvärldscupen är mycket glädjande för svensk längdskidsport. Maja har gjort en magiskt bra säsong och är verkligen en värdig vinnare, säger Anders Byström, svenska längdlandslagets chef.

FIS meddelade i ett pressmeddelande att de, har tillsammans med de olika nationella skidförbunden försökt att hitta en arrangör och ort att ersätta världscupen i ryska Tiumen. Trots stora ansträngningar, har ingen ersättare hittats. FIS meddelar därför att världscupevenemanget i Falun, Svenska Skidspelen, 11-13 mars 2022 blir de sista tävlingarna för säsongen 2021/22.

Maja Dahlqvist blir tredje svenska att vinna sprintcupen. De som har gjort det tidigare är Stina Nilsson och Linn Svahn.

Nu återstår tävlingar i Holmenkollen tre- respektive femmilen ska köras i helgen. Därefter avslutas världscupen i Falun med en klassisk sprint och ett distanslopp.

– Vi hade in i det sista hoppats att det kunde bli möjligt att få ersätta tävlingarna som skulle varit i Ryssland. FIS har försökt men inte lyckats. Det är olyckligt att vi inte kan få avsluta säsongen med finalveckan, men vi får istället göra en hejdundrande avslutning i Falun kommande vecka, säger Anders Byström

Tidigare idag meddelade även Therese Jouhaug att hon gör sin sista världscup i Falun.

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info