Hoppa till sidans innehåll

Mot förberedelser på höjd

15 JAN 2022 08:00
Snart lyfter den svenska truppen mot precamp och de sista förberedelserna inför avresa mot Olympiska vinterspelen i Peking. Ett läger som kommer ske på hög höjd i Italien.  
  • Skapad: 15 JAN 2022 08:00

Det är dags för nästa steg i det svenska längdlandslagets uppladdning inför OS, som under lördagen reser mot Italien och nästintill två veckors träning och fokus på hög höjd.

Denna gång är det Livigno som blir destination för precamp. Ett skidparadis i provinsen Sondrio, nära gränsen till Schweiz. Planen var från början att förlägga lägret i Seiser Alm, men beslutet att ändra destination togs efter besked om hög smittspridning i det från början planlagda området.

Därför valde vi att leta nya, säkrare boenden och fann ett mycket bra alternativ i Livigno,  
I dessa tider måste en bra organisation kunna vara flexibel och i det här fallet kunde vi tack vare snabbt och noggrant jobb hitta ett än bättre alternativ än det vi först valt för vårt OS-läger. Vi får dessutom med oss egna kockar vilket gör att vi kan skapa säkra måltider, säger landslagschef Anders Byström.

Nu är sista pusselbitarna på plats inför lägrets start. Ett precamp där det nu finns chans för de sista små justeringarna och förberedelserna inför OS i Peking. 

Livigno är ett fantastiskt träningsparadis på samma höjd som Zhangjiakou där OS-tävlingarna går. Vi kommer att kunna få optimal träning på spåren runt Livigno, säger Anders Byström.

Följande aktiva reser till precamp: 

Herrar: Anton Persson, Jens Burman, Calle Halfvarsson, Johan Häggström, Leo Johansson, Marcus Grate, Oskar Svensson och William Poromaa  
 

Damer: Anna Dyvik, Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Emma Ribom, Frida Karlsson, Jonna Sundling, Johanna Hagström, Maja Dahlqvist och Moa Olsson. 
*Johanna Hagström följer med som reserv till den uttagna OS-truppen.  


Tidigare höghöjdsläger: 

  • Tignes, Frankrike, juni 2021 
  • Font Romeu, Frankrike, september 2021 
  • Val Senales, Italien, oktober/november 2021 
Skribent: Astri Lindbäck
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info