Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: SVENSKA SKIDFÖRBUNDET Fjolårets mixade stafettlag, Fredrik Andersson, Hanna Abrahamsson, Louise Lindström och Johan Herbert vann brons i mixade stafetten under JVM 2021 i Vuokatti.

Ökad smittspridning tidigarelägger uttagning till JVM/U-23 VM

22 JAN 2022 13:09
JVM/U23-VM avgörs, direkt efter avslutat OS, den 22-27 februari i norska Lygna. Laget som tas ut ska vara redo för avresa till precamp i Budor, Norge den 16 februari. För att inte riskera smittspridning i truppen tidigareläggs uttagningen.
  • Skapad: 22 JAN 2022 13:09

– Det exakta antalet aktiva som ska representera Sverige i de olika klasserna är inte klart men planeringen utgår ifrån att det är fyra till sex U23-åkare av varje kön och fyra till åtta juniortjejer respektive killar som kommer att åka på Pre-camp, säger Martina Höök, tränare i Team Svenska Spel.

För att ge de aktiva möjlighet att förbereda och isolera sig kommer de preliminära lagen till såväl JVM och U23-VM att publiceras redan efter att sista juniorcupen avgjorts i Ulricehamn, 4-5 februari

Detta innebär att tävlingarna som ingår i Skandinaviska cupen i Otepää, 11-13 februari, INTE kommer att vara uttagningsgrundande för U23. Det medicinska teamet har bedömt att denna resa innebär en något förhöjd smittorisk inför mästerskapet till följd av Covid-19.

– Åkare som blir uttagna till U23-VM har möjlighet att åka till Otepää och tävla, men får då ansluta direkt till Lygna för att hinna vara några dagar i karantän innan de ansluter till truppen säger Markus Ottosson, läkare för Team Svenska Spel och förklarar vidare:

– Vi har en stor smittspridning i hela Skandinavien och att öka risken att bli smittad genom en resa till Otepää inför ett mästerskap, där aktiva och ledare ska bo tätt tillsammans, känns inte bra och inte i linje med hur vi jobbat under pandemin. Däremot säger vi inte nej till om någon åkare vill åka till Otepää och tävla, men då får de aktiva helt enkelt ansluta efter att de varit i självisolering i fem dagar.

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info