Hoppa till sidans innehåll

Råd, stöd och inspiration för din anläggning

21 SEP 2022 00:02
Inom SSF finns både anläggningskonsulent och ideell anläggningsgrupp att nyttja. Ta ett första steg för utveckling av din anläggning och ta en kontakt redan idag!
  • Uppdaterad: 21 SEP 2022 00:02

Jämte utbildade och duktiga ledare är tillgången till anläggningar den enskilt viktigaste förutsättningen för att dagens och morgondagens skidåkare ska hitta till och sen stanna kvar i skidsporten.

  • För att leva upp till våra visioner och ledord att få Fler på skidor med Alla på snö och Skidor hela livet
  • För den breda massan, men även för kommande generationers landslagsåkare och nästa generations Stjärnor på skidor
  • För att det på vintern ska finnas snö att åka längdskidor på, skidaktivitetsområden att spontant utmanas i och utvecklas i samt tryggt elljus att motionera och träna i under de mörka kvällstimmarna
  • För att det under barmarksperioden ska finnas lättillgängliga asfaltsslingor över hela lander för säker rullsport  

Längdkonsulenter för att stödja föreningar i ledar- och verksamhetsutvecklingsarbetet har funnits på plats i den nationella längdgruppen sen 2015. Den ideella anläggningsgruppen inom SSF såg anläggningsfrågans stora betydelse och på deras rekommendation utökades den nationella gruppen för längd 2019 med en anläggningskonsulenttjänst i syfte att stödja föreningar och anläggningar i anläggningsfrågor. Först som en projektanställning i 1,5 år, men sen som fast tjänst då SSF såg den stora nyttan av tjänsten som en permanent del av den nationella gruppen.

Sen tre år tillbaka finns alltså nu både en anläggningskonsulent och en ideelll anläggningsgrupp som tillsammans jobbar för att dela och förmedla anläggningskunskaper och erfarenheter mellan föreningar, kommuner och anläggningar, allt i syfte att öka tillgängligheten till funktionella anläggningar vinter som sommar.

Stort som smått, alla anläggningsfrågor är möjliga och spektrumet över de tre senaste årens aktiviteter har varit stort. Kanonsnöanläggningar,  asfaltsslingor, anläggningar för alla från bredd till elit, skidaktivitetsområden och multipumptracks, året-runt-anläggningar, stödbrev till bidragsansökningar, stödbrev och argumentation för bibehållande av elljusspår, finansieringsråd, belysningsrekommendationer, spårtjänster, anläggnings- och pistmaskinsutbildning, mötesplatser och forum, kommunsamverkan och kommunpåverkan med mera. Slutligen men kanske viktigast, fastställande och synliggörande av långsiktiga strategimål. 

Anläggningskonsulenten och den ideella gruppen har en rådande, påverkande och inspirerande roll. De är inga konsulter som gör jobbet åt er, men de kanske ger er några nya nycklar och infallsvinklar som tar er ett steg närmare mot er vision.  

Anläggningskonsulenten verkar över hela landet och medlemmarna i den ideella anläggningsgruppen finns från Karlshamn i söder till Umeå i norr och från Torsby i väst till Stockholm i öst. Tveka inte över att kontakta dem via telefon och mejl för en första kontakt, eller ett teamsmöte där flera kan delta samtidigt, eller planera in ett platsbesök i verkligheten tillsammans med er! 

Kontakt

Jonas Braam, anläggningskonsulent längd- och rullskidor SSF, This is a mailto link 0733-223222 

Robin Isbring, längdkonsulentsrepresentant SSF i anläggningsgruppen, Karlshamn, This is a mailto link 0703-015213

Christian Olsson, ideella anläggningsgruppen, Tranemo, 0705-485499

Boo Nordin, ideella anläggningsgruppen, Tranås, 0738-385620

Johan Faskunger, ideella anläggningsgruppen, Stockholm, 0702-723399

Per-Åke Yttergård, ideella anläggningsgruppen, Torsby, 0703-723840

Torbjörn Lundkvist, ideella anläggningsgruppen, Umeå, 0705-140540

Skribent: Jonas Braam
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info