Hoppa till sidans innehåll

Rickard Noberius ny landslagsläkare: ”Viktigt att jobba långsiktigt”

24 MAJ 2022 12:00
En före detta elitskidåkare tar över som ny medicinsk ansvarig och läkare för längdskidlandslaget. Rickard Noberius, 47, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till 2026.
  • Skapad: 24 MAJ 2022 12:00

Efter det att världscupsäsongen tog slut i mars har arbetet med att ersätta avgående Jan Wall som landslagsläkare för längdskidlandslaget pågått. Processen har resulterat i att Rickard Noberius nu anställs på halvtid för att arbeta med den medicinska uppföljningen för Sveriges längdskidelit.

– Vi är väldigt nöjda med att få in en välutbildad, kunnig och erfaren läkare som dessutom själv varit elitaktiv. Rickard har alla förutsättningar för att kunna jobba tight med landslaget och de aktiva. Nu får vi en långsiktig lösning som känns hållbar och intressant, säger landslagschef Anders Byström.

Rickard Noberius bor i Falun och har utbildning inom idrottsmedicin och är specialist i anestesi, intensivvård och allmänmedicin. De tre senaste åren har han arbetat som läkare i Region Dalarna, samtidigt som han startat upp sin egen klinik Dala Sports Medicine.

– Jag ser verkligen fram emot att få jobba med längdlandslaget. Jag ser redan nu över hur vi ska utveckla det medicinska teamet och det förebyggande arbetet. Vi har ett viktigt arbete framför oss och jag är redo att ta mig an den spännande utmaningen, säger Noberius.

Rickard Noberius startar sin anställning 1 juni och kommer att medverka vid landslagens kickoff i Falun första veckan i juni.

Skribent: Astri Lindbäck
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info