Hoppa till sidans innehåll
Foto: KALLE PARKKINEN

Säsongens prestationer hyllas på Skidsnack-galan 2022

12 APR 2022 19:50
På onsdag klockan 18.00 avgörs Skidsnack-galan 2022 i Expressen TV. Det är säsongens bästa insatser som ska hyllas och prisas i Sveriges hittills enda längdskidgala. Nu presenteras de nominerade som kan kamma hem statyetterna.
  • Uppdaterad: 12 APR 2022 19:50

För fjärde året i rad ska de bästa skidåkarna hyllas på Skidsnack-galan. 

Nomineringarna är nu släppta och det är bland annat Jonna Sundling och Maja Dahlqvist som kan bli de stora vinnarna när galan sänds på onsdag 18.00 i Expressen TV. Båda är nominerade i flera kategorier och kan ta hem både Årets prestation, samt Årets damåkare.

Och med ett OS i Peking, samt en händelserik världscupsäsong så är det ingen tvekan om att den svenska skidvintern har innehållit flera minnesvärda ögonblick. Nu ska de bästa insatserna prisas i Sveriges enda skidgala. 

– Det låter klyschigt, men det har varit några av de svåraste valen någonsin när vi suttit ner i juryn. Frida Karlsson slog Therese Johaug två gånger i vinter, men har ändå inte chans att bli årets damåkare. Det säger allt om konkurrensen, säger programledaren Philip Gadd. 

I stället är det Maja Dahlqvist, Jonna Sundling och Ebba Andersson som gör upp på damsidan. På herrsidan är Calle Halfvarsson, Jens Burman och William Poromaa nominerade till priset som årets herråkare. 

– Vi har åkt runt i landet och överraskat några av vinnarna. Andra kommer vara med i direktsändning och få sina priser. Det kommer bli en fartfylld gala, säger Expressens skidkrönikör Tomas Pettersson. 

Sammanlagt ska fem priser delas ut. Förutom priser till  årets damåkare, herråkare, genombrott och prestation ska också Skidsnacks specialpris få en vinnare.

– Där vill vi hylla en person som underhållit oss utanför spåren. Jag tror att vinnaren kommer bli väldigt överraskad, avslutar Tomas Pettersson. 

Nominerade Skidsnack-galan

Årets damåkare 
Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Jonna Sundling. 

Årets herråkare 
Calle Halfvarsson, Jens Burman, William Poromaa. 

Årets genombrott 
Moa Olsson, Moa Hansson, Leo Johansson. 

Årets prestation 
Frida Karlsson, Maja Dahlqvist, Jonna Sundling

 
Skidsnack-galan 2022 sänds i Expressen TV på onsdag klockan 18.00. 

 

Skribent: Astri Lindbäck
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info