Hoppa till sidans innehåll

Skönhetsspecialisten coachar längdlandslaget

23 NOV 2022 16:15
När ansikten utsätts för vinterväder visar Lyko hudvårdsrutinerna som fungerar. Innan årets tävlingssäsong drog igång såg längdlandslagets sponsor till att kitta delar av laget med produkter för att briljera i vinter, både i och utanför spåren.
  • Uppdaterad: 23 NOV 2022 16:15

Varje skidsäsong ger längskidåkarna i landslaget det svenska folket känslosamma upplevelser i sin jakt på pallplatser. Lyko bjöd in åkarna till deras värld och ordnade en skön plåtning för att framhäva åkarna på ett nytt sätt där de också erbjöds individuell rådgivning utifrån deras egna behov inom hår och hud.

─ Vi brukar säga att vi inte ska ta skönhet på för stort allvar, du får se ut hur du vill, alla sätt är rätt. Vi försöker dock se skönheten i allt och självklart ser vi den även i idrotten. I prestationen, träningen och lagandan. Men vi ser den också i blött hår, svett och trötta leenden. Vi har produkterna för de som tränar och duschar mycket, för de vars ansikten utsätts för väder, vind och temperaturskillnader. Här har vi en roll att spela, säger Kalle Eliason, CMO på Lyko.

I filmerna ser du Ebba Andersson, Johanna Hagström, William Poromaa, Anna Dyvik, Moa Ilar och Marcus Grate bli stylade och få individuella skönhetsråd. Många tips är kopplade till olika hud-och hårproblem som kan uppstå när man som elitidrottare spenderar i princip all sin vakna tid utomhus, oavsett väder.

─ Jag skämdes ju lite när jag fick erkänna att jag saknar en hudrutin. Men det är sådant som sällan hinns med även om jag förstår att det är något som vi verkligen behöver. Och plåtningen var jättekul! Det var helt annorlunda mot vad vi brukar göra, säger Ebba Andersson.

─ Samarbetet som inletts med Lyko är uppskattat från alla håll. Det är nytt, fräscht och överraskar. Även längdskidåkare kan vara måna om hud och hår på olika nivåer och Lyko har på kort tid satt en ny nivå på aktivering av ett sponsorskap vilket känns kul. Vår sport är mycket traditionell men i det här sammanhanget går vi utanför vår vanliga comfortzon och visar en ny sida av oss själva. Det ska bli kul att se responsen på kampanjen, säger Malin Westhed, Marknadschef på Svenska Skidförbundet, längd.

Filmerna kommer släppas på Ski Team X-Countrys Instagram och Facebook i samband med att Lyko startar en tävling där följarna under december har möjlighet att vinna Ski Teams necessär med massa sköna produkter att använda i vinter.

Filmer med intervjuer från plåtningen finner ni här:

Om Lyko

Lyko Group AB (publ) är en skönhetsspecialist med marknadens bredaste sortiment, som inspirerar och guidar kunden till sitt bästa jag. Koncernen driver webbplatsen Lyko.com, 31 helägda integrerade butiker och salonger i Sverige och Norge samt en business to business-verksamhet med två fabriker i Sverige för tillverkning av skönhetsprodukter. Verksamheten sysselsätter närmare 1000 personer. Lyko är noterat på First North Premier Growth Market. Avanza Bank, +46(0)8-409 421 20, This is a mailto link, är bolagets Certified Adviser. Besök Lyko.com för mer information.

Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info