Hoppa till sidans innehåll

Smart Energy Cup har nått till Torsby

25 JAN 2022 21:24
Tävlingshelg nummer tre i Smart Energy Cup genomförs i Torsby med start på lördag. Sprint och längre lopp i klassisk stil ska avgöras. Tävlingarna följer du som vanligt live i Bonnier Local News och i Expressens kanaler.
  • Skapad: 25 JAN 2022 21:24

Efter inledande tävlingshelger i Bruksvallarna och Falun har den nationella seniorcupen Smart Energy Cup nått till Värmland och Torsby. Lördag och söndag avgörs tävlingar i klassisk stil över sprintdistansen respektive ett längre lopp i intervallstart.

—Efter väldigt gynnsam snöproduktion runt trettonsdagshelgen ser vi framemot att få använda 3,6-kilometersslingan som ger utslagsgivande och fina tävlingar, säger tävlingsledaren Annika Dahlman från arrangörsklubben SK Bore.

Torsby fanns med på det nationella cupprogrammet redan förra säsongen och har från det med sig bra vana av att skapa förutsättningar för minskad smittspridning av Covid-19.

—Förra året var vi på plats vid exempelvis Bruksvallarnas premiär och drog mycket lärdom. I år fortsätter skapa förutsättningar för att sprida isär alla funktioner som vallaområden och testbanor samt tillrättalägger för serveringar utomhus.

Tävlingarna sänds live i Bonniers Local News och Expressen med cupsäsongens allra intressantaste åkare på startlinjen. Totalledarna Maria Nordström och Karl-Johan Westberg åker med sina gula ledarvästar båda distanserna och utmanas av namnkunniga åkare som Moa Lundgren, Sofia Henriksson, Hugo Jacobsson och Björn Sandström.

En extra intressant krydda är att tävlingshelgen har lyfts upp som den sista och avgörande uttagningen för U23-VM i norska Lygna. Spännande namn i den kampen som kommer till start i Torsby är bland andra världscupmeriterade Moa Hansson och Louise Lindström tillsammans med Emil Danielsson, Truls Gisselman, George Ersson och Axel Aflodal.

FÖRMÅNLIGT ERBJUDANDE HOS EXPRESSEN

Passa på att skaffa Expressen Premium så ser du tävlingarna från Smart Energy Cup hela säsongen – och kan läsa all journalistik på Expressen.

Klicka på länken för att ta del av erbjudandet:

https://www.expressen.se/premium/kampanj/purplepurplepurle/

HELGENS SÄNDNINGSTIDER

Lördag sprint klassisk stil. Finaler 12:00.

Söndag intervallstart klassisk stil 20 km. Herrar 10:00, damer 12.00.

Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info