Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Stjärna på skidors Landslagsskola

17 MAR 2022 15:04
Att åka på läger är för många barn och ungdomar något av det bästa som finns, få chansen att både träna och ha kul med såväl gamla som nya kompisar, som alla gillar längdskidåkning.
  • Skapad: 17 MAR 2022 15:04

Efter en tid med pandemi är det viktigare än någonsin att vi skapar dessa möjligheter till extra gemenskap och sammanhållning.

Genom Stjärna på skidors Landslagsskola kan ni i föreningen på ett enkelt sätt genomföra läger på hemmaplan. Om ni väljer att göra det som dagläger eller med övernattning väljer ni utifrån era förutsättningar.

Landslagsskolan är anpassad för 9–12 år och innehåller både stöd till föreningen i form av en färdig lägerplan samt fina gåvor till barnen. I materialet finns även tips på hur föreningen kan involvera unga ledare.

Just det gjorde Skellefteå SK och så här berättar Sara Enqvist.

–Vi har genomfört Landslagsskolan under två somrar nu, det har varit mycket uppskattat av de barn som deltagit, men även av våra juniorer som haft ledaruppdraget som sitt feriejobb. De har både planerat och genomfört lägret.  Förra året arrangerade vi fyra lägerdagar för 9–11 åringar och därefter även fyra lägerdagar för 12–14 åringar. Deltagarna var mycket nöjda med att få ha juniorerna som tränare, de blir verkligen förebilder för barnen och så skapar det en fantastisk sammanhållning.

Stjärna på skidors Landslagsskola är framtaget för att stötta och underlätta för föreningar eller distrikt att skapa roliga och glädjefyllda läger. Tanken är att konceptet både kan främja rekrytering av nya barn men framförallt bygga på sammanhållning och gemenskap som gör att fler barn känner en tillhörighet och vill stanna kvar inom idrotten.

Just det berättar Johan Joelsson från Östervåla IF om.

–Vi arrangerade Landslagsskolan förra året och lägret blev på alla sätt en fullträff, inte minst för sammanhållningen. Allt sedan dess har vi ledare pepprats med uppmaningar från ivriga barn att arrangera läger igen. I grovplaneringen inför kommande sommar ingår därför version 2:0 av Landslagskolan på hemmaplan som en självklarhet. Kan varmt rekommendera till andra föreningar att köra detta, det bygger sammanhållning och grupptillhörighet till nästa nivå.

Arrangeras Landslagsskolan för barn i mer än en förening och genomförs innan den 20 augusti finns dessutom chansen att få besök av en landslagsåkare. För att ta del av den möjligheten krävs vissa insatser och att en ansökan skickas in senast den 10 maj. Läs mer här.

Här finns mer information om Landslagsskolan och hur ni går till väga för att beställa materialet, länk

Vid frågor eller funderingar kontakta Jenny Limby, This is a mailto link

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info