Hoppa till sidans innehåll

Strålande dagar på Volkswagen Ungdomscup

13 MAR 2022 15:42
Volkswagen Ungdomscup 2022 blev en fantastisk skidhelg med massor av skidglädje i strålande solsken. 371 skidungdomar från hela landet har under helgen umgåtts och kämpat i skidspåret. Grattis Dalarna som till slut tog hem segern i distriktskampen!
  • Uppdaterad: 13 MAR 2022 15:42

Vårby IK fick äntligen göra sitt premiär år som arrangör av Volkswagen Ungdomscup, efter att förra året tvingats ställa in på grund av pandemin. Det blev verkligen ett strålande första år med bra arrangemang på fina banor, glada ungdomar, härlig stämning och så en stålande sol på det.

Den inledande dagen genomfördes distanstävlingen på 3,8 km och den alltid lika stämningsfulla invigningen senare på kvällen. Stämningen på torget i Örnsköldsvik centrum var på topp och det blev även härligt spontana uppträdanden på scenen.

Tävlingarna gick sen vidare med sprint och skicross på lördagen. Det var häftigt att se hur många av ungdomarna övervann en viss nervositet för vissa av momenten i skicrossen och hur det sen övergick i massor av skidglädje, både i och bredvid spåret.

Volkswagen Ungdomscup avslutades sen med spektakulära stafetter den sista dagen. Dalarna gick ut hårt och lyckades ta hem segern i såväl skicrossstafetten som den korta stafetten. Den korta stafetten blev riktigt tajt och intensiv med hela 45 lag på startlinjen och det var imponerande att se hur ungdomarna fixade växlingarna. Innan den långa stafetten avrundade helgen fick även ungdomarna chansen att heja på sina ledare i ledarstafetten.I långa stafetten drog Göteborg det längsta strået och tog hem segern.

En spännande stund väntade innan slutresultatet i årets Volkswagen Ungdomscup stod klart. När samtliga dagar räknades samman stod Dalarna som segrare, följt av Göteborg på andra plats och Norrbotten som trea.

Stort tack till Vårby IK som i samarbete med Hägglunds Ski Team gjort ett fantastiskt arrangemang av Ungdomscup!

Läs mer om tävlingarna, se alla resultat och härliga bilder via Volkswagen Ungdomscup webbsida.

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info