Hoppa till sidans innehåll

Tävlingshelg tre av Smart Energy Cup är avgjord

01 FEB 2022 13:20
Trots vädermässiga utmaningar för arrangören kunde Smart Energy Cup i Torsby avgöras i rättvisa förhållanden. Maria Nordström och Karl-Johan Westberg behåller sina ledningar i cupens totala sammandrag.
  • Uppdaterad: 01 FEB 2022 13:20

Det var i den klassiska stilen det tävlades i dagarna två när Torsby stod värd för säsongens tredje tävlingshelg i Smart Energy Cup. Trots regnväder och dimma från lördagen som övergick i friska vindar men strålande sol under söndagen kunde tävlingarna, med livesändning i Bonnier Local News och i Expressen, genomföras enligt plan.

Samboparet Karl-Johan Westberg och Maria Nordström gick in i helgen med varsin ledarväst. Nordström har kopplat sitt grepp om västen genom en jämnhet i toppen, men utan segrar. I lördags kom efterlängtat klivet högst upp på pallen när hon stod emot Moa Lundgren med bara centimetrar i sprintfinalen.

I herrklassen gick förstaårssenioren George Ersson rent från kval till final när han vinner samtliga dagens lopp och med det tar sin första seger i Smart Energy Cup.

Under söndagen var det länge ovisst hur stora konsekvenser nattens stormvindar hade ställt till för arrangören. Ett träd hade bland annat fällts över pistmaskinen men med 15 minuter uppskjuten start och en något nerkortad tävlingsslinga kunde 17 kilometer med individuell start likväl avgöras.

I herrklassen stod sprinttvåan Gustav Eriksson, i mån av sin seger på samma distans i Bruksvallarna, ut som en favorit. Eriksson passerade varje mellantid som ledare och kunde till slut vinna med 8 sekunders marginal till starkt avslutande klubbkompisen Erik Rosjö.

—Jag var lite mör och kände av höftböjare efter alla springbackar i gårdagens sprint. Jag satsade på att åka snabbt i de lättåkta partierna och det visade sig räcka långt, säger Gustav Eriksson om loppet.

Dagens stora utropstecken var annars damklassens Lovisa Modig som tillsammans med klubbkompisen Louise Lindström kopplade jättegrepp redan efter fyra kilometer och sedan kunde vinna med 25 sekunder till efterföljande Lindström.

Du bjöd inte in dom andra idag?

—Det var inte bjud för mig heller. Man hann tänka mycket på att det blåste och annat men det gick väldigt lätt. Jag hade väldigt bra skidor, säger Modig.

Maria Nordström och Karl-Johan Westberg behåller sina ledningar i sammandraget närmast före Gustav Eriksson och Lovisa Modig.

Nästa Smart Energy Cup avgörs som ett för-SM i Skövde 19-20 februari med fristilstävlingar i sprint och individuella distanslopp.

Se resultat från Smart Energy Cup i Torsby här.

Fotograf: Rolf Zetterberg / Kekstock.com

Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info