Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: JESPER ZERMAN

Karin Torneklint blir generalsekreterare för EPOS

13 JAN 2022 16:02
I somras gick Svenska Skidförbundet, längd, samman med några av landets största förbund och flera framgångsrika klubbar i nätverket EPOS (Equality in memory of Per O Sundström). Nu står det att Karin Torneklint blir generalsekreterare för satsningen.
  • Skapad: 13 JAN 2022 16:02

– Det känns väldigt kul att få vara med och utveckla denna satsning och bidra till att få fram fler kvinnliga ledare på elitnivå, säger Karin Torneklint.

Nätverket EPOS ska fokusera på kompetensutveckling, inspiration och erfarenhetsutbyte för kvinnliga idrottsledare med målet att de ska fortsätta sin resa upp till senior- och elitnivå. Tillsammans ska förbunden och klubbarna driva projekt, nätverksträffar och utbildningar såväl nationellt som lokalt för att öka jämställdheten bland tränare i svensk idrott. 

Sundström Safety som är en av Ski Teams Swedens viktiga partners startade redan 2019 ett projekt tillsammans med Svenska Friidrottsförbundet just i syfte att locka fler kvinnliga elittränare där Karin Torneklint hade en viktig roll.

– Vi är oerhört glada över att Karin vill vara en del av den här satsningen. Hon besitter en oerhörd kompetens och erfarenhet och är dessutom en inspirerande förebild. Jag kan inte föreställa mig en bättre ambassadör för EPOS, säger Ivan Sundström, styrelseordförande i Sundström Safety.

Efter åtta år som förbundskapten för det svenska friidrottslandslaget bytte Karin Torneklint sport tidigare i höstas då hon utsågs till sportchef på bandyförbundet. Framöver kommer hon också lägga en del av sin tid åt EPOS.

– Nätverket ska bidra till att skapa tydliga karriärvägar för kvinnliga ledare inom idrotten. Ju fler kvinnliga elittränare vi kan få fram, ju fler elitaktiva kommer vi att få. Vi har för få kvinnliga elittränare idag, så enkelt är det, säger Karin Torneklint.

Det var också samarbetet mellan Sundström Safety och Svenska Friidrottsförbundet som sedermera mynnade ut i EPOS efter att fler förbund och föreningar anslutit sig. Idag ingår Svenska Friidrottsförbundet, Svenska Skidförbundet Längd, Malmö Redhawks, IFK Göteborg, Djurgården Hockey och Djurgården Fotboll i EPOS.

– Jag ser verkligen fram emot att få samverka med flera olika förbund och föreningar och ta del av deras utmaningar och idéer. Det ska bli spännande att se hur vi tillsammans kan bidra till fler kvinnliga ledare på elitnivå och en ökad jämställdhet inom idrotten, säger Torneklint.

 

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info