Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mattis Bångman

Träna Tillsammans – rörelseglädje för både barn och vuxna

13 JAN 2022 15:03
Att vara aktiv och testa nya utmaningar i en tilltalande miljö önskar vi att så många barn som möjligt får uppleva, så ofta som möjligt. Tänk då att få göra det tillsammans barn och vuxna i just er skidförening.
  • Skapad: 13 JAN 2022 15:03

Genom att använda konceptet Träna Tillsammans får föreningen tips och stöd i hur de kan bjuda in både nya och tidigare medlemmar till en aktivitet där barn och vuxna tränar tillsammans. Konceptet är framtaget av Svenska Skidförbundet för att stötta föreningarna genom färdigplanerade träffar och tips till dig som ledare.

I aktiviteter för de yngre barnen behövs fler vuxna för att en aktivitet ska flyta på, genom att inkludera föräldrarna når ni flera positiva effekter. Föräldrarna är aktiva tillsammans med sina barn i stället för att stå bredvid och titta på. Ledaren kan fokusera på ledarskapet och aktiviteten, då varje barn har stöd av en vuxen med övrigt som ett mindre barn ibland behöver hjälp med. Men framför allt är det väldigt givande för barn att få vara aktiv tillsammans med en förälder och barn brukar verkligen älska att utmanas med eller mot sina föräldrar. Eller varför inte med en mor- eller farförälder?

Det ger även ett gyllene tillfälle att involvera och inkludera nya föräldrar i föreningslivet på ett naturligt sätt.

För föreningar som redan har verksamhet för yngre barn passar det även utmärkt att bjuda in föräldrarna till några utvalda tillfällen och då ta inspiration från aktiviteterna i materialet.

Här hittar ni materialet (extern länk)

Frågor eller funderingar, kontakta
Jenny Limby, This is a mailto link

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info