Hoppa till sidans innehåll
Foto: Svenska Skidförbundet

Volkswagen Ungdomscup och Folksam Cup genomförs med anpassat upplägg

03 FEB 2022 16:52
Glädjande nog kan vi nu meddela att årets upplaga av Volkswagen Ungdomscup och Folksam Cup kommer att genomföras. Tack vare ett fantastiskt jobb med anpassningar, av såväl arrangörsföreningar som distrikt, kan vi nu presentera årets upplägg!
  • Uppdaterad: 03 FEB 2022 16:52

I mitten av januari påbörjades ett gediget arbete med att skapa förutsättningar för att  kunna genomföra årets ungdomscuper. Ungdomscuperna förra året tvingades helt och hållet ställas in och nu var alla parter överens om att vi så långt som möjligt skulle hitta en lösning för att Sveriges skidungdomar skulle få chansen att tävla tillsammans för sitt distrikt.

För att så väl arrangörer som distrikten skulle ha möjlighet att erbjuda en bra lösning för ungdomarna behövdes beslut tas senast den 26 januari. Utifrån de restriktioner som gällde den 26 januari togs beslutet att ungdomscuperna i år kommer genomföras utifrån ett anpassat upplägg.

Den 2 februari hölls ett möte med arrangörer och distrikt. Där togs beslut om att fortsätta planering enligt tidigare beslut även om vi nu kommer få lättnader i de rådande restriktionerna.

Anpassat upplägg för ungdomscuperna innebär följande:

  • Distrikten ordnar och bokar boende och transporter på egen hand
  • Respektive arrangör erbjuder olika lösningar gällande mat
  • Gemensam vallning av ett och samma vallateam (ett förtydligande kring vallningen kommer kommuniceras inom kort)
  • Distriktskamp utifrån ordinarie program


På Volkswagen Ungdomscup kommer ungdomarna dessutom få uppleva en stämningsfull invigning. Från tidigare enkäter till ungdomarna vet vi att invigningen är ett väldigt uppskattat inslag för 13–14 åringarna och därför har arrangören prioriterat att hitta en bra lösning för detta. När ungdomarna blivit 15–16 år har invigningen inte längre samma status och det har vi tagit till oss i årets anpassning. 

Jenny Limby, barn- och ungdomsansvarig säger så här;
– Det känns fantastiskt att vi tillsammans har hittat en lösning för årets ungdomscuper då vi vet att cuperna har stor betydelse för våra skidungdomar. De har stor betydelse för så väl motivation som glädje och gemenskap. Efter snart två år med en pandemi är det viktigare än någonsin! 

Mer information om respektive cup hittar ni här:
Volkswagen Ungdomscup 
Folksam Cup 

Vid eventuella frågor kontakta Jenny Limby, barn - och ungdomsansvarig, This is a mailto link

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info