Hoppa till sidans innehåll

Uttagningskriterier Rullskidor 2022/2023


Svenska Skidförbundets rullskidlandslag har mål om att prestera i absolut världstopp och att samla segrar, pallplatser och toppresultat i världscup, VM och internationella tävlingar på senior- och juniornivå.

Ansvarig för uttagning till världscup/VM är Förbundskapten, i samråd med assisterande förbundskapten.

Grundprioriteringar för uttagningar
Tidigare prestationer samt utveckling över tid och utvecklingspotential (kort- och långsiktigt) ligger till grund för bedömningen.

Utifrån målsättningen ovan värderas alltid vilka aktiva som vid tillfället för uttagning har bäst möjlighet att nå resultat på världsnivå.

Världscupen rullskidor
Rullskidsvärldscupen har både en senior och en juniorklass och Svenska landslaget har ambitionen att delta med både juniorer och seniorer på alla världscuper. 

Junior VM rullskidor
Junior VM i rullskidor avgörs i Lettländska Madona 25-28 augusti. I samband med junior VM avgörs även Värdscupen för seniorer.

Prioritetsordning

  • Världscupsresultat
  • Smart Energy Cup rullskidor och SM-veckan rullskidor
  • Övriga svenska sanktionerade rullskidtävlingar samt skidresultat 2021-2022
  • Övrig bedömning av faktiska omständigheter (ex. fall, materialproblem, sjukdomar, skador, etc.)

Världscupen Norge 24-26 juni
Till Norge tas truppen ut baserat på tidigare resultat (från tidigare säsong), samt resultat i Smart Energy Cup i Falun. Se också ovan angående prioriteringar.

Världscupen Estland 19-21 augusti
Till Estland tas truppen ut baserat på resultat från Världscupen i Norge, samt resultat i Smart Energy Cup och SM-veckan rullskidor. Se också ovan angående prioriteringar.

Världscupen samt junior VM Lettland 25-28 augusti
Till Världscupen och junior VM tas truppen ut baserat på resultat från Världscupen i Norge och Lettland, samt resultat i Smart Energy Cup och SM-veckan rullskidor. Se också ovan angående prioriteringar.

Världscupen Italien 9-11 september
Till Italien tas truppen ut baserat på resultat från världscupen, samt resultat i Smart Energy Cup och SM-veckan rullskidor. Åkare som har chans till pallplaceringar i den totala Världscupen kommer att prioriteras. Se också ovan angående prioriteringar.

 

Frågor kring uttagningskriterierna eller intresse att delta under årets Världscupssäsong kontakta förbundskapten Johan Ericson 0705-131152, This is a mailto link

 

 Världscupprogrammet 2022

Uppdaterad: 13 MAJ 2022 14:15 Skribent: Hanna Seppas
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info